Представники Комісії журналістської етики зустрілися з черкаськими студентами

Представники Комісії журналістської етики зустрілися з черкаськими студентами

Як називати людей, які ходять зі зброєю на Сході – «сепаратисти», «ополченці», «терористи», «злочинці» чи «бойовики» – та про стандарти журналістської етики в регіоні і в Україні нещодавно вели розмову з журналістами і студентами представники Комісії з журналістської етики, зокрема її засновник та головний редактор тижневика «Дзеркало тижня» Володимир Мостовий та медіа-експерт Тарас Кузьмов. Захід відбувся на базі Черкаського факультету Київського національного університету культури і мистецтв. Про це «Нова Доба» дізналася в ОДА.

У ході зустрічі Володимир Мостовий розповів про історію виникнення Комісії та про її завдання в суспільстві та інформаційному просторі країни:
– Українська Комісія з журналістської етики була створена в 2001 році як незалежна громадська організація. Окрім розгляду скарг, Комісія також виступає із заявами щодо небезпечних тенденцій у розвитку преси та свободи слова, сприяє вивченню етичних питань студентами вищих навчальних закладів, – зазначив Володимир Павлович. – Це не каральний орган і не об’єднання моралізаторів. Це місце, де журналісти та видавці дискутують щодо спільних правил гри та стандартів роботи й відверто спілкуються з приводу проблем якості, точності та достовірності журналістських матеріалів.

Також відомий журналіст поділився своїми професійними секретами. Студенти, уважно прослухавши, задавали цікаві питання та висловлювали своє ставлення до нинішньої ситуації на Сході країни. Крім цього присутні проаналізували діяльність журналістів і сучасних блогерів та з`ясували, в чому відмінність їхньої роботи.
У свою чергу, Тарас Кузьмов розповів про використання слова «тітушки» та інших термінів у різних регіонах країни:
– Поспілкувавшись із багатьма людьми в різних куточках України, ми зрозуміли, що кожний надає цим словам різного значення та має своє ставлення до цього.
На завершення Володимир Мостовий наголосив на тому, що журналіст при написанні статті має подавати тільки правдиву інформацію й завжди керуватися професійним етичним кодексом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x