Депутати Черкаської міськради: «Сергій Одарич має відмовитись від ідеї формувати виконком виключно «під себе»

Депутати Черкаської міськради: «Сергій Одарич має відмовитись від ідеї формувати виконком виключно «під себе»

Депутатський корпус Черкаської міської ради оновився на 70 відсотків, але виконком залишається у старому складі. Уже кілька разів на сесії міськради виносилося голосування нового складу виконкому, проте «віз і нині там». Що заважає оновленню складу МВК?

Про це йшлося сьогодні на круглому столі у прес-центрі «Нової Доби».

Чому депутати не погодились зі складом МВК, запропонованим міським головою, пояснив секретар Черкаської міськради Олександр Радуцький.
– Просто перед останньою сесією Сергій Олегович раптом вносить пропозиції, які не обговорювались депутатами. Натомість є 5 кандидатур, які були внесені громадськістю, і чомусь три з них «вилітають». Громадськість в цьому випадку не просто слово, ці кандидатури вносилися Координаційною Радою Сил Майдану після обговорення і узгодження багатьма громадсбькимси організаціями міста. Двоє тих, кого Сергій Олегович залишив у складі виконкому – Ольга Галушко та Олексій Романов, на знак протесту проти того, що їхніх колег нахабно викреслили, теж заявили про свій вихід зі складу міськвиконкому. Ось така ситуація на цей час. І у нас складається враження, що Сергій Олегович просто не хоче нового складу виконкому, бо його цілком влаштовує старий.
Депутати Черкаської міськради: «Сергій Одарич має відмовитись від ідеї формувати виконком виключно «під себе»
«За» включення до складу виконкому цієї п‘ятірки від Сил Майдану рішуче виступив Юрій Гончаров, очільник фракції партії «Удар» у міській раді.
Депутати Черкаської міськради: «Сергій Одарич має відмовитись від ідеї формувати виконком виключно «під себе»

Його однопартієць Андрій Кондратенко навіть подякував Сергію Одаричу за те, що той своїми діями об‘єднав депутатів міськради:
– Шкода лише, що він об‘єднав нас «проти» себе, а не навколо себе. Як нам говорити з виборцями, як пояснити людям, що вони вибрали до міськради нових людей, а містом продовжують керувати ті самі, що й були?
Депутати Черкаської міськради: «Сергій Одарич має відмовитись від ідеї формувати виконком виключно «під себе»
Микола Мирза, депутат, голова КСН «Дахнівський», крім іншого, наголосив на ролі комітетів самоорганізації населення і вніс пропозицію вибрати до складу міськвиконкому ще одного представника саме від КСН на громадських засадах. Його підтримали голови мікрорайонів «Соборний» та «Калиновий» Віктор Ніконенко та Сергій Хомутов. Останній навіть запропонував участь жителів своїх мікрорайонів в акціях громадянської непокори:
– Наші жителі – прихильники різних політичних сил, дуже різних, навіть протилежних. Завдяки цьому ми як ніхто навчилися толерантності і можемо об‘єднати широкі кола громадськості заради спільної мети.

Дехто виступив дуже різко проти дій міського голови. Приміром, Роман Діскант (фракція «Батьківщини») однозначно заявив, що його депутати ні за яких умов не голосуватимуть за регіоналів:
– Якщо Сергій Олегович хоче мати виконком, який працюватиме на Черкаси, то його склад треба обирати в Черкасах, а не вести якість незрозумілі перемовини в Києві, – додав він.

Олексій Романов, один з цієї п‘ятірки Координаційної Ради Сил Майдану, підкреслив, що вперше в історії сучасної України громадськість без будь-якого тиску чи впливу політичних чи владних сил самоорганізувалася, обговорила кандидатури і відстояла своїх людей у складі МВК, аж тут раптом міський голова намагається одним своїм рішенням усе змінити. Причому сам він напередодні заявляв про свою повну підтримку цих кандидатур!

Тому Олександр Радуцький, підсумовуючи зібрання, від імені усіх присутніх заявив про те, що вони підготують пропозиції щодо складу МВК (це можуть бути і 11, 13 осіб), причому сформують їх так, щоб серед них були пропорційно представлені члени різних політичних сил – Удару, Партії вільних демократів, Батьківщини тощо. Також с кладу міськвиконкому мають обов‘язково бути члени п‘ятірки Координаційної Ради Сил Майдану.
– Якщо там не буде хоч одної нашої людини, ми голосувати за виконком не будемо.

А Іван Кієнко, представник «Самооборони Майдану», нагадав, що депутати можуть висловити недовіру міському голові:
– Сергій Олегович має перестати робити з себе такого собі місцевого царя, припинити узурпувати право вирішувати, хто працюватиме в нашому місті і на наших людей. Інакше будемо висловлювати йому недовіру.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x