У Черкасах скуповують голоси виборців

У Черкасах скуповують голоси виборців

Вихідними днями в обласному центрі зафіксовано кілька випадків скупки голосів виборців про ці факти повідомлено правоохоронні органи. Про це «Новій Добі» повідомили у ГО «ОПОРА».

У суботу, 23 листопада, за адресою Гагаріна, 55 представники штабу Булатецького, єдиного кандидата від опозиції по 194 округу, затримали осіб, які складали списки охочих продати свій голос. На місце події прибув спостерігач ОПОРИ Сергій Варич, та був викликаний наряд міліції, який вилучив вже складені списки. Також представники міліції встановили особи скупників, проте посилаючись на таємницю слідства відмовили спостерігачу ОПОРИ повідомляти їх прізвища.
У цьому будинку проживає прихильник партії ВО «Свобода», який, побачивши, що до жителів звертаються дві жінки з пропозицією продати свій голос, зателефонував голові обласної організації «Свобода» Юрію Ботнару. У свою чергу, Юрій Ботнар викликав на місце подій Андрія Булатецького, довірену особу Миколи Булатецького, та члена окружної комісії 194 округу Курятника Анатолія Михайловича. У своєму коментарі Анатолій Михайлович засвідчив, що прямо у дворі будинку, до якого вони підійшли, дві жінки дали йому листівку Михайла Поплавського і запропонували за 350 грн. віддати за нього голос на виборах.
У цей час невідомий чоловік спортивної статури контролював роботу двох жінок зі списками. Андрій Булатецький спробував відібрати списки, на що спортивний чоловік кинувся обороняти їх розмахуючи залізним кілком. Юрію Ботнару після попередження припинити напад, довелось застосувати газовий балончик і молодик втік
Вранці, 24 листопада, на території цього ж 194 округу дві молоді особи пропонували мешканцям будинку, який знаходиться на вулиці Гоголя, 429, продати свій голос на користь Михайла Поплавського на повторних виборах до Верховної Ради України 15 грудня 2013 року.
Для цього потрібно було заповнити заяву і з\’явитися з нею за адресою Ільїна, 340, зателефонувати Андрію і отримати 200 гривень.
До речі, на відео видно, як молода особа під час приїзду міліції телефонує і викликає на допомогу також Андрія. Окрім цього, за умови перемоги в окрузі Михайла Поплавського виборцям обіцяли видати ще по 150 гривень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x