Черкаських бібліотекарів навчали, як допомагати переселенцям

Черкаських бібліотекарів навчали, як допомагати переселенцям

У читальному залі Черкаської Центральної міської бібліотеки імені Лесі Українки пройшов тренінг «Бібліотеки як центри підтримки громад в умовах воєнної загрози: організація надання послуг внутрішньо переміщеним особам (ВПО)». Учасниками тренінгу стали бібліотечні працівники книгозбірень Черкас. Метою навчання було передати бібліотекарям знання та навички для надання консультаційних та інформаційних послуг вимушеним переселенцям. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Провідний бібліотекар ЦМБ ім. Лесі Українки Громова Н.П. розповіла учасникам тренінгу, які послуги бібліотеки можуть надавати внутрішньо переміщеним особам, щоб стати ефективними центрами підтримки громади в умовах воєнної загрози. У ході тренінгу також були проаналізовані юридичні, психологічні та соціальні особливості надання послуг переселенцям та наявні ресурси, які бібліотеки можуть використовувати для допомоги.

У бібліотеках міста, які комп’ютеризовані й мають доступ до мережі Інтернет, переселенці можуть скористатися вільним доступом до Інтернету, зв’язатися з рідними через соціальні мережі та Skype. Центральна міська бібліотека імені Лесі Українки пропонує для внутрішньо переміщених осіб безкоштовне навчання основам комп’ютерної грамотності, пройти он-лайн-курси з англійської мови, допомогу в замовленні квитків на потяг чи автобус чи через Інтернет, організації цікавого дозвілля. У бібліотеках Черкас, які ще не мають комп’ютерів, будуть підготовлені інфо-папки та довідники на допомогу переселенцям.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x