Державний академічний Волинський народний хор

Державний академічний Волинський народний хор

Державний академічний Волинський народний хор — професійний мистецький колектив, заснований в 1978 році в місті Луцьку Волинської області. Одним з організаторів та першим художнім керівником хору був народний артист України, композитор Анатолій Максимович Пашкевич. З 1989 року головним диригентом, а з 1993 року і художнім керівником Волинського народного хору є заслужений діяч мистецтв України Олександр Олександрович Стадник.

За роки існування державний академічний Волинський народний хор провів більше 3500 концертів, з великим успіхом гастролюючи як в Україні, так і далеко за її межами. Колективу аплодували найбільші концертні зали Канади та США, Італії, Греції, Польщі, Австрії, Бельгії, Франції, Німеччини та багатьох інших країн Європи.

Основу репертуару Волинського народного хору складає пісенний, музичний та хореографічний матеріал Волині, в якому особлива увага приділяється фольклорній спадщині в записах Лесі Українки та Оскара Кольберга.

Приходьте на концерт Державного академічного Волинського народного хору – і ви почуєте щиру українську пісню, барвисту інструментальну музику та побачите іскрометний танець, сплетені у барвистий вінок вокально-хореографічних композицій, жанрових сцен, етнографічних картин.

Вартість квитків: 20-40 грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x