Освітяни Черкас звернулися до міського голови по… винагороду

Освітяни Черкас звернулися до міського голови по… винагороду

Звернення профспілки освітян міста до міського голови Черкас було озвучено на зустрічі представників Департаменту освіти та гуманітарної політики, директорів, завідуючих, та представників президії міськкому Профспілки з мером міста Одаричем С.О., першим заступником міського голови Беззубенком В.А., директором департаменту фінансової політики Джуган Н.М. Зустріч відбулася 29.10.2014 року о 9.30 год. в приміщенні міськвиконкому.

Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті освіти і гуманітарної політики Черкаської міськради.

«Шановний Сергію Олеговичу!

В даний період в первинних профспілкових організаціях шкіл, дошкільних та позашкільних навчальних закладах міста проходять звітно-виборні збори на яких обговорюється багато важливих питань щодо розвитку освітньої галузі у місті, захисту трудових, соціально-економічних прав працівників.

Від імені спілчан президія Черкаського міського комітету Профспілки працівників освіти і науки України висловлює повагу і вдячність соціальному партнеру – Черкаському міськвинкому за ряд позитивних дій у вирішенні трудових та соціально-економічних прав працівників освіти.

Освітяни усвідомлюють складність і важливість сьогоднішньої ситуації в державі, проте підвищення цін та тарифів, стрімке зростання інфляції, зниження розміру доходів привело до певного фінансового ускладнення. Адже, частина педагогічних працівників вже сьогодні працюють на неповне навантаження, що значно зменшує доходи родин. А залишення керівників закладів без стимулювання праці призведе до втрати цінності та мотивації управлінської діяльності і нівелює посаду керівника, у якого велике коло як господарських так і освітніх функцій.

Президія Черкаського міського комітету Профспілки працівників освіти і науки України, профспілкові комітети шкіл, дошкільних та позашкільних навчальних закладів відзначають, що при підтримці департаменту освіти та гуманітарної політики навчальні заклади на належному рівні підготувалися до початку нового навчального року та осінньо-зимового періоду. Керівники закладів освіти, педагогічні та технічні працівники, батьки зробили все, щоб освітні заклади розпочали навчальний рік своєчасно із підготовленими приміщеннями та класами.

Освітян сьогодні турбує питання виплати щорічної грошової винагороди педагогічним працівникам за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків, відповідно до ст.57 Закону України «Про освіту», оскільки це є єдина грошова винагорода за результатами діяльності педагогічних працівників упродовж фінансового року.

В бюджеті на 2014 рік закладено 40% на видатки відповідно до ст.57 Закону України «Про освіту», що складає 2 млн.880 тис.грн.

Звертаємо Вашу увагу, що навіть у складні економічні часи, коли була затримка виплати заробітної плати, відпускних ця виплата проводилася до Дня працівників освіти у розмірі 70% посадового окладу. Упродовж трьох останніх років це питання було вирішено лише в кінці фінансового року і то в розмірі 40%. Важливість виплати щорічної грошової винагороди це в певній мірі визнання цінності професії педагога.

Президія Черкаського міського комітету Профспілки звертається до Вас, як до представника нинішньої влади, винайти можливість і виплатити щорічну грошову винагороду за результатами діяльності педагогічних працівників шкіл, дошкільних, позашкільних закладів у 2014 році.

З повагою і за дорученням президії Голова міського комітету Профспілки Г. П. Федорченко»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x