Чорнобаївський район зібрав півтонни вантажу в зону АТО

Чорнобаївський район зібрав півтонни вантажу в зону АТО

6 листопада мікроавтобус, завантажений на території Чорнобаївської пожежно-рятувальної частини близько півтонною речей, відправився на Черкаси. Звідти він вирушив разом із вантажем, зібраним іншими волонтерами Черкащини, в гарячі точки – Новотроїцьке на Херсонщині та Волноваху Донецької області.
Про це «Нова Доба» дізналася ДСНС в Черкаській області.
Чорнобаївський район зібрав півтонни вантажу в зону АТО
Пункт прийому речей, яких так потребують наші солдати в зоні АТО, на території пожежної частини працює вже більше місяця. Першими, хто долучився до акції, стали самі пожежники – весь особовий склад. Згодом благодійну допомогу почали надавати всі небайдужі жителі райцентру та району в цілому. Загалом за цей період лише продуктів харчування було зібрано близько півтони. А ще мішки з теплим одягом, ковдри, засоби особистої гігієни, ліки… Найбільша допомога надійшла від представників Чорнобаївської самооборони: різноманітні крупи, горох завозилися до пожежної частини мішками. А напередодні відправки самооборонівці доставили кілька ящиків з свіжими овочами та фруктами. Все це рятувальники оперативно завантажили до мікроавтобусу черкаських волонтерів.
Чорнобаївський район зібрав півтонни вантажу в зону АТО
Вражаючою, за словами провідного інспектора Чорнобаївського РС УДСНС Олени Залізняк, була активність школярів.
– Як тільки діти дізналися про збір допомоги, вони одразу включилися до роботи. Крім предметів першої необхідності, продуктів, ліків, учні шкіл району написали для солдатів листи-побажання, та малювали патріотичні малюнки.

«Дякуємо вам, що так тяжко, ціною свого життя здобуваєте мир для всієї країни. Повертайтеся скоріше додому живими та здоровими!», «Пам’ятайте, на вас вдома чекають матері, дружини, діти і родичі, які щодня переживають за вашу долю. Ми – громадяни України, не забуваємо за вас. І щодня, дивлячись новини, вражаємося вашою могутністю і силою. Ми пишаємося вами! Нас ніхто не зможе перемогти!», – саме такі листи отримають невідомі дітям солдати. І, можливо, ці щирі дитячі слова і побажання зігріють наших мужніх воїнів.

Найактивнішими серед школярів стали учні Ірклієва, Веселого Хутора, Новоукраїнки та дитячого реабілітаційного центру. До листів вони додали ще й власноруч виготовлені обереги, іконки, вишивки. За словами дітей, вони і надалі будуть усіляко підтримувати воїнів.

Отож 6 листопада авто від благодійників Чорнобаївського району відправилося на загальний збірний пункт до Черкас. Звідти разом з іншою зібраною допомогою черкащан вантаж відправиться на передову, де зараз перебувають черкащани на Херсонщину та до Донецької області. Формують вантаж і доставляють на Схід таку важливу допомогу черкаські волонтери, які вже неодноразово супроводжували різноманітні вантажі безпосередньо на передові позиції Збройних Сил України.

– Всього за півроку на передову ми «наїздили» понад 35 тисяч км, – розповідає один із волонтерів, журналіст Валерій Воротнік. – Намагаємося передавати адресні посилки. На постійному зв’язку з комбатом батальйону «Черкаси» Миколою Радченком, вашим земляком з Великої Бурімки. Цього разу до гуманітарного вантажу додаємо тепловізор, сучасні топографічні карти. Із Чорнобая вантаж забираємо вперше. До цього допомогу ваші самооборонівці привозили самі безпосередньо до нашого пункту збору.

– Нещодавно ми доправили у зону АТО в район Донецького аеропорту, де знаходяться наші земляки Віталій Таранушенко з Великих Канівець та Андрій Гуленко. Та у Станицю Луганську, Сергію Назаренку із Богодухівки. 326 кг вантажу (10 комплектів камуфляжу, теплі речі), – говорить представник Чорнобаївської самооборони Анатолій Гичка.
Чорнобаївський район зібрав півтонни вантажу в зону АТО
Треба зазначити, що процес збору допомоги не припинявся навіть під час завантаження. Вже коли мікроавтобус збирався вирушати, до пожежної частини під’їхав житель Чорнобаю Олександр. Проїжджаючи у справах, він побачив, як пакують благодійний вантаж. За лічені хвилини забігши додому, чоловік повернувся з кількома бутлями сала та закатками. Маленька допомога від щирої людини. Але як багато вона варта.
А тим часом в пожежно-рятувальній частині триває збір допомоги і готується черговий гуманітарний вантаж у зону АТО. Усі, хто має бажання і можливість допомогти, може завітати на «Пункт збору благодійної допомоги для учасників АТО», який знаходиться за адресою: с.м.т. Чорнобай, вул. Леніна 235. За додатковою інформацією звертатись за тел.: 2-24-46, 067-472-75-31.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x