Катеринопільський підприємець незаконно вирубував дерева

Катеринопільський підприємець незаконно вирубував дерева

Один із підприємців Черкащини декілька років наживався на незаконній вирубці лісових насаджень у Катеринопільському районі. Довідавшись про неправомірні дії, працівники карного розшуку затримали зловмисника «на гарячому». Слідчі відразу відкрили кримінальне провадження. Про це «Нова Доба» дізналася в СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До співробітників Катеринопільського райвідділу міліції з повідомленням про незаконну порубку лісу звернулись жителі одного з сіл району. Обурена громада поскаржилась на те, що вже декілька років поспіль невідомі особи з застосуванням спецтехніки і більш за все у незаконний спосіб вирізають лісові насадження на околиці села. На вказане повідомлення відразу прибула слідчо-оперативна група. В лісопосадці міліціонери побачили працюючих людей, які здійснювали порубку насаджень і відразу навантажували на автомобіль.

Робітники пояснили правоохоронцям, що вони лише виконують роботу, яку визначив роботодавець. Він також запевняв, що з документами і дозволами внього немає ніяких проблем. Ним виявився 34-річний житель сусіднього району, який відразу прибув на місце. На вимогу правоохоронців підприємливий чоловік надав документи, в яких було зазначено, що дозвіл на порубку лісу йому дійсно надавався, але термін його дії закінчився ще три роки тому. При спілкуванні з працівниками міліції чоловік зізнався, що на підставі вже недіючих документів він протягом трьох років вирізав дерева, з яких потім у власному деревопереробному цеху виготовляв товар і продавав.

За попередніми підрахунками в лісосмузі було виявлено більше трьохсот одиниць дерева, які були вирізані в незаконний спосіб. Для встановлення суми завданих збитків було залучено комісію з числа представників Черкаської обласної екологічної інспекції та районної державної адміністрації, які дійшли висновку і встановили, що загальна сума збитків, заподіяна інтересам держави, становить понад півтора мільйони гривень.

По даному факту слідчим відділенням Катеринопільського райвідділу міліціївідкрито кримінальне провадження за статтею 246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України, зловмиснику оголошено про підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до стане оподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого. Триває досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x