Родина лісівників з Закревок має близько 100 років стажу

Родина лісівників з Закревок має близько 100 років стажу

Лісівник у третьому поколінні, Іван Вікторович Бас, нині очолює Закревське лісництво Черкаського лiсгоспу. Разом із братом він став продовжувачем лісівничої династії, і нині родина Басів має близько ста років спільного трудового стажу!

Від батька до сина передавалася в цій родині щира любов до лісу. Тож змалечку хлопець переймав досвід старшого покоління, черпаючи знання з живої книги природи та опановуючи ази лісівничої справи. І нині для нього ліс – це не просто робота. Це життя і захоплення, обов’язок і покликання.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.
У лісовому господарстві Іван Вікторович працює вже 18 років. Розпочинав із Тясминського лісництва, де працював помічником лісничого та майстром лісозаготівель. А нині уже десятий рік успішно очолює Закревське лісництво. Відповідального керівника, досвідченого фахівця і дбайливого господарника цінують не лише колеги. Відзначає його і керівництво – за сумлінність та відданість справі.

Головний же секрет успіху, за словами лісничого, – любити свою роботу і працювати відповідально.
Незважаючи на те, що Закревське лісництво найменше в лісгоспі, роботи від цього не меншає. Тут гориста місцевість, дороги в сніг та дощ стають просто непроїзними, і це додає чимало клопотів місцевим лісівникам. Потребують постійного посиленого догляду і лісові культури, які через багаті родючі ґрунти дуже швидко забур’янюються.

Втім, до труднощів лісівникам не звикати, адже їх у цій професії завжди не бракує.
– Щорічно в лісництві садять 25-30 гектарів лісу. Переважно це листяні насадження, – розповідає лісничий. Займаються і вирощуванням декоративного посадматеріалу, а також новорічних ялин і сосон, які зростають у спеціальній шкілці.
Роботу лісництва забезпечує 16 штатних працівників.

– Саме вони основа успішної та стабільної роботу підрозділу, – зазначає Іван Вікторович. – Адже всі досягнення лісництва – результат командної роботи.

Незважаючи на нелегкі лісівничі будні, ненормований робочий час та щоденні труднощі, лісівник не жалкує про свій життєвий вибір. І кожного дня, долаючи нові випробування, усвідомлює, що не помилився. Адже результат нелегкої праці вартий зусиль. Бо створюють на роки і на цілі покоління, дбаючи про примноження зеленої скарбниці свого краю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x