Черкаський фермер сформував фіктивний податковий кредит на 3,7 млн грн

Черкаський фермер сформував фіктивний податковий кредит на 3,7 млн грн

Співробітники оперативного управління ГУ ДФС у Черкаській області викрили фермерське господарство, яке сприяло незаконному відшкодуванню з бюджету податку на додану вартість (ПДВ). «Нова Доба» про це дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Так, в результаті оперативних заходів було виявлено, що службові особи господарства, яке перебуває на спеціальному режимі оподаткування для сільськогосподарських товаровиробників, у період липень – вересень п.р. неправомірно відобразили у податковій звітності фіктивні (неіснуючі) операції з реалізації гарбузового насіння, льону, сої та соняшнику. Таким чином був сформований фіктивний податковий кредит з ПДВ для клієнтів господарства, серед яких платники Київської, Запорізької, Полтавської та Дніпропетровської областей.

Внаслідок пособницьких дій посадовців фермерського господарства в ухиленні від оподаткування сума незаконно сформованого податкового кредиту з ПДВ на користь третіх осіб склала 3,7 млн грн.

За даним фактом співробітниками слідчого управління фінансових розслідувань внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального порушення та розпочато кримінальне провадження. Вживаються заходи щодо відшкодування завданих державі збитків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x