Кошти від збільшення акцизу надходитимуть до місцевих бюджетів

Кошти від збільшення акцизу надходитимуть до місцевих бюджетів

У шполянських магазинах, де торгують цигарками і алкоголем, з початку нинішнього року з’явилися нові цінники. Увесь цей товар продається з націнкою у 5 відсотків. Щоб з’ясувати причини такого подорожчання, звернулася у Державну податкову інспекцію.

За інформацією начальника Шполянського відділення Смілянської ОДПІ Петра Стеценка, з 1 січня 2015 року вступила в дію нова норма Податкового кодексу, яка передбачає збільшення акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами (пиво, тютюновими та алкогольними виробами, а також нафтопродуктами та іншим паливом) на 5%. Ці кошти надходитимуть до місцевих (міського і сільських) бюджетів. Згідно з законодавством, за словами Петра Борисовича, розмір ставки збільшення акцизного податку, за нормами Податкового кодексу, становить 5%. Наразі його мають затвердити на сесіях місцевих рад.

Щодо механізму надходження коштів, то кожен, хто торгує підакцизним товаром, має касовий апарат. А наприкінці кожного місяця власники торговельних точок подаватимуть звіти і кошти (5%) за обсяг проданого підакцизного товару перераховуватимуться до бюджету.

Катерина Вальчиковська

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x