У Черкасах відбулися Різдвяні зустрічі, присвячені пам’яті Олександра Захаренка

У Черкасах відбулися Різдвяні зустрічі, присвячені пам’яті Олександра Захаренка

14 січня у приміщенні Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників відбулися традиційні Різдвяні педагогічні зустрічі пам’яті О.А. Захаренка «Педагогіка Олександра Захаренка як джерело ідей для сучасного керівника навчального закладу». Веселими святковими щедрівками привітав присутніх вокально-фольклорний колектив «Тубіляночка» Тубільцівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівник Ганна Однорог). «Нова Доба» про це дізналася в департаменті освіти й науки ОДА.

Потенціал педагогічного спадку Олександра Антоновича для сучасного керівника начального закладу, його значення для освіти загалом означила ректор Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталія Чепурна.

У Черкасах відбулися Різдвяні зустрічі, присвячені пам’яті Олександра Захаренка

Звертаючись до присутніх, заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ольга Фурман наголосила на значущості вчення Захаренка: «Сьогоднішній семінар є актуальним тому, що спадщина великого педагога Черкащини Олександра Антоновича є безцінною. Він все життя віддав формуванню дитини: навчав шанувати оточуючий світ, поважати батьків, любити свою державу. На його педагогічній спадщині формувалися і формуються покоління освітян».

Роль директора навчального закладу в налагодженій взаємодії між педагогами і батьками сформулював син Олександра Антоновича, Сергій Олександрович, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри загальної педагогіки і психології Навчально-наукового інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Ідея дитиноцентризму знаходить своє втілення і до нині: перед виступом директора Сахнівської школи Івана Рибалки слово мали юні патріоти-добротворці навчального закладу, які розповіли про участь у різноманітних благодійних заходах, згадали односельчан-учасників АТО, які не повернулися додому. Послідовник Олександра Захаренка, Іван Рибалка, нині директор Авторської Олександра Захаренка середньої школи с. Сахнівки Корсунь-Шевченківського району визначив вплив особистості директора на формування педагогічного колективу навчального закладу. Також Іван Леонідович поділився таємницями організації роботи педагогічного колективу, одним із елементів формування і розвитку якого назвав особистий приклад керівника навчального закладу. Окремо директор Сахнівської школи розповів про продовження втілення у навчально-виховному процесі ідей добротворення, доброчинності та добропорядності, започаткованих у школі славетним попередником. Сучасне бачення директора школи з ретроспективою на вчення Олександра Захаренка висловили керівники навчальних закладів Черкащини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x