Черкащани зустріли ще сотню бійців 14 мотопіхотного батальйону

Черкащани зустріли ще сотню бійців 14 мотопіхотного батальйону

Ще сотня бійців 14-го мотопіхотного батальйону (колишнього батальйону «Черкаси») приїхали додому на перепочинок. Тут їх у суботу ввечері зустрічали кілька сотень містян. Щойно автобус із військовиками наблизився до Соборної площі, люди – від малого до великого – почали скандувати «Дякуємо!».

Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

– Ви – наші герої! – звернувся до бійців голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Я дякую кожному з вас за важливу справу, яку ви робите для українського народу, для Батьківщини. Саме ви стоїте між війною та миром!

Майже п’ять місяців бійці 14-го мотопіхотного батальйону були в зоні АТО. У бою з ворогом втратили трьох побратимів, кілька десятків – дістали поранення. Лише тиждень тому батальйон відправили на довгоочікувану ротацію в Запорізьку область. Тепер там його постійне місце дислокації.
– Чекаючи на ротацію, наші хлопці жартували, що добре воюють, тому їх звідти не хочуть відпускати, – розповідає обласний військовий комісар Євген Курбет. – Вони справді пройшли славний бойовий шлях.

Олександр із позивним «Муха» родом із Звенигородського району. Там бійця чекають батьки. Це буде їхнє перше побачення за довгі місяці.
– Дуже скучив за рідними, – каже чоловік. – Зараз головне – відпочити від пострілів і вибухів.
Удома військовики пробудуть від 10 до 25 днів. Потім знову на передову. Нагадаємо, напередодні у відпустку вже приїхали 25 бійців цього ж батальйону.

Фото Сергія Черкасова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x