Директор представництва UNAIDS в Україні відвідав Черкащину

Директор представництва UNAIDS в Україні відвідав Черкащину

Днями Черкащину відвідав директор представництва UNAIDS в Україні пан Яцек Тишко для урочистого нагородження представників Черкаського обласного відділення ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» всесвітньою нагородою «Червона Стрічка».
У рамках візиту завітали представники Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Фонду Народонаселення ООН (UNFPA), Міжнародної Організації праці, Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ та директор Державної установи «Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України» Наталія Нізова.
Директор представництва UNAIDS в Україні відвідав Черкащину
Приймали гостей заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль, заступник голови обласної ради Наталія Кравцова, заступник директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Найдан, голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко, головний лікар КЗ «Черкаський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом» Петро Левченко та голова Черкаського обласного відділення ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Олена Стрижак.
Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА.
Директор представництва UNAIDS в Україні відвідав Черкащину
У ході візиту пан Яцек Тишко вручив нагороду переможцям, при цьому підкреслив виключну необхідність об\’єднання зусиль представників неурядових організацій, органів державного управління і міжнародних партнерів для подальшої ефективної співпраці в напрямку протидії ВІЛ/СНІД.
Директор представництва UNAIDS в Україні відвідав Черкащину
Директор представництва UNAIDS в Україні відвідав Черкащину
Після урочистостей гості відвідали обласний центр профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІДом, де ознайомились з роботою закладу, його матеріально-технічним забезпеченням та обговорили проблему ВІЛ-інфекції в Україні та в Черкаській області, висловили подяку колективу облесного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом за відданість у справі подолання ВІЛ-інфекції/СНІДу. Гості заявили про готовність подальшої співпраці з нашим регіоном, обговорили можливості подальшої співпраці та стан впровадження діючих проектів щодо подолання ВІЛ/СНІДу.

Також в ході візиту було обговорено план реалізації проекту щодо профілактики ВІЛ на робочих місцях, який розпочинається в області навесні спільно з Міжнародною організацією праці, Фондом народонаселення ООН, Федерацією профспілок Черкаської області та КЗ «Черкаський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом». Зокрема, визначено 6 підприємств та навчальних закладів області, працівники яких будуть брати участь у проведенні тренінгів, дотестовому та післятестовому консультуванні, тестуванні на ВІЛ. Тестуванням планується охопити 2000 осіб, а інформаційними послугами до 5000 працівників.
Обговорено порядок співфінансування заходів проекту та терміни впровадження в області. Зазначений проект реалізується в Україні вперше і має на меті формування прихильності до протидії епідемії ВІЛ/СНІД серед роботодавців та членів трудових колективів, подолання стигми до ВІЛ. Таким чином, до протидії ВІЛ будуть залучені загальні верстви населення, що дуже актуально, враховуючи епідеміологічну ситуацію в державі.

Наприкінці зустрічі гості пообіцяли й надалі надавати усіляку підтримку закладу та програмам, направленим на подолання ВІЛ-інфекції в Черкаській області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x