На Христинівщині розповіли що таке альтернативна (невійськова) служба

Альтернативна служба є службою, яка запроваджується замість проходження строкової військової служби і має на меті виконання обов’язків перед суспільством.

Право на альтернативну службу мають громадяни України, якщо виконання військового обов’язку суперечить їхнім релігійним переконанням і ці громадяни належать до діючих згідно з законом України релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю.
На альтернативну службу направляються громадяни, які підлягають призову на строкову військову службу і особисто заявили про неможливість її проходження як такої, що суперечить їхнім релігійним переконанням, документально або іншим чином підтвердили істинність переконань та стосовно яких прийнято відповідні рішення.

Про це «Нова Доба» дізналася в Христинівській РДА.

Альтернативну службу громадяни проходять на підприємствах, установах, організаціях, що перебувають у державній, комунальній власності або переважна частка у статутному фонді, яких є в державній або комунальній власності, діяльність яких пов’язана із соціальним захистом населення, охороною здоров’я, захистом довкілля, будівництвом, житлово-комунальним та сільським господарством, а також у патронажній службі в організаціях Товариства Червоного Христа України.
Строк служби у півтора рази перевищує строк військової служби. Для осіб, які мають вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем підготовки спеціаліста або магістра, строк військової служби встановлений для осіб, які мають відповідний освітньо-кваліфікаційний рівень.

Для проходження альтернативної служби потрібно надати документи:
Письмова заява про направлення на альтернативну службу.
Довідка про склад сім’ї.
Копія документу про освіту.
Довідка з місця роботи чи навчання.
Довідка від релігійної громади про те, що громадянин є дійсно її членом.
Довідка з підприємства (організації) про те, що вони не заперечують проти направлення громадянина для проходження альтернативну службу на такій то посаді.
Витяг з рішення призовної комісії про придатність громадянина до строкової військової служби.

За більш детальною інформацією звертайтеся за телефоном 2-33-60.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x