1665 черкаських роботодавців підвищили заробітну плату

1665 черкаських  роботодавців підвищили заробітну плату

Звітного року за результатами спільних заходів територіальних органів фіскальної служби області та місцевої влади 1265 підприємств та 400 підприємців – фізичних осіб, які виплачували своїм працівникам зарплати, менші за передбачений законодавством мінімум або на рівні мінімуму, підвищили рівень оплати праці. В результаті бюджет отримав додаткових майже 4,1 млн. гривень. Про це повідомив начальник головного управління ДФС у Черкаській області Володимир Коломієць.

Він запевнив, що розмір заробітної плати перебуває під особливим контролем фіскалів. Так, минулого року 544 справ по підприємствах, які виплачували заробітну плату нижче мінімальної, передано до органів прокуратури. За наслідками реагування органів прокуратури наразі 212 підприємств підвищили рівень виплати зарплати. Бюджет додатково отримав 108,2 тис. гривень податку на доходи фізосіб. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Голова ГУ ДФС у Черкаській області наголосив, що роботодавці, «які офіційно виплачують працівникам нижчу за законодавчо встановлений мінімум зарплату, порушують закон, обкрадають державу та позбавляють громадян права на встановлені державною соціальні гарантії». Викликає занепокоєння позиція 207 роботодавців, які не дослухались аргументів фіскальної служби та не підняли зарплатню. Він зазначив, що наразі особлива увага приділяється оформленню відносин та виплаті реального заробітку працівникам з числа переселенців зі Сходу України. Адже для цих людей зарплата це на сьогодні чи не єдина можливість прогодувати родину і пристосуватись до змін.
Також за активної участі працівників державної фіскальної служби області 104 роботодавці погасили повністю та частково борг з виплати зарплати на загальну суму 13 млн. 102 тис.грн. Місцеві бюджети додатково отримали 1 млн. 389 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб. Так, зарплатні борги перед робітниками на загальну суму 3072 тис.грн. погасили 11 державних підприємств. Керівник фіскальної служби області наголосив, що отримані показники це насамперед поточні результати заслуховування керівників підприємств-боржників з виплат зарплат на спеціальних комісіях, індивідуальної роботи з боржниками та посилених мір боротьби із тіньовими доходами та зарплатами у «конвертах».

«В Черкаській області приділяється велика увага питанням легалізації ринку праці, зокрема, прозорості та своєчасності виплати зарплати. Регіональна фіскальна служба є надійним партнером для бізнесу, платників всіх форм податків», – зазначив В.Коломієць. Він підкреслив: «Ми і надалі будемо у посиленому режимі працювати над тим, щоб роботодавці усвідомлювали свою відповідальність не тільки за розвиток власної справи, прибуток, а й за людей, які на них працюють та мають повне право на соціальні гарантії, отримання нормальної пенсії. Такі цивілізовані відношення між роботодавцем, працівником та державою мають стати нормою нашого життя».

Так, до органів прокуратури для відповідного реагування минулого року були передані матеріали по 38 підприємствах, які заборгували працівникам 9,3 мільйонів гривень, а бюджету – 3,3 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x