Свято родини у городищенському садочку «Пролісок»

Свято родини у городищенському садочку «Пролісок»

Народилися ми і живемо на такій чудовій мальовничій землі – в нашій славній Україні.

Тут жили наші прадіди і діди, тут живуть наші батьки, тут корінь роду українського, що сягає сивої давнини.

І де б ми не були, скрізь відчуваємо поклик рідної землі, хвилюємося аж до сліз, зачувши рідне слово…

«Родина, рід – слова святі, потрібні кожному в житті» – таким вітанням 10 лютого дошкільний заклад «Пролісок» с. Мліїв приймав дорогих гостей. Мами і тата, бабусі й дідусі зібралися в актовій залі на родинне свято. Діти зі словами вдячності зверталися до своїх рідних, дарували їм пісні, а на знак подяки вручили коровай, що став символом свята. Дорослі, в свою чергу, передавали свій досвід дітям: бабусі Анастасії Гаврилюк та Олени Кузьменко своє уміння вишивати, а дідусі Владислава Буркута та Анастасії Гаврилюк змагалися в майстерності, будуючи казкові будиночки для малят. Зачарувала присутніх мамина колискова у виконанні Юлії Лисак, а татусі Станіслава Шалагіна та Владислава Буркута показали своє уміння вправно вести господарство, коли мами немає вдома.

Про це «Нова Доба» дізналася на сайті Городище info.

Зворушливий вальс виконали Каріна Краснюк зі своїм татом. Згадали на святі й забутий давній звичай – закосичення. Мами благословляли своїх дівчаток на добре, щире життя у достатку, праці, заплітаючи коси донькам. Від імені усіх присутніх мами Вероніки Тудос та Олександри Лисак подарували символічні подарунки дружній садковій родині: мішечок гречки, щоб не було суперечки; мішечок жита, щоб було радісно жити; мішечок гороху, щоб багатішали щороку; подарували квасолі для гарної творчої долі; принесли в дарунок вівса, щоб садкова родина здорова була уся; подарували сахарочку, щоб солодко жилося в садочку!

Свято родини у городищенському садочку «Пролісок»

– Свято підготували та провели вихователі старшої групи Віра Ридасова і Тетяна Подупейко та музичний керівник закладу Наталія Сукомел, – повідомила завідуюча ДНЗ «Пролісок» Галина Потурнак. – Окрасою свята стали українські національні костюми, в які традиційно були одягнуті всі учасники. На святі були присутні також директор Мліївської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 Надія Зінченко та майбутня перша вчителька дошкільнят Олена Стародуб, які мали змогу краще познайомитися з майбутніми учнями та їх родинами. По завершенні свята вони спілкувалися з дітьми та їх батьками у невимушеній атмосфері, ознайомили із школою за допомогою презентації, відповіли на всі запитання батьків. Такі заходи не залишають байдужими ні дорослих, ні дітей. Ми впевнені, що тепло родинного свята надовго зігріватиме наші серця!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x