На Городищині вшанували рідну мову

На Городищині вшанували рідну мову

Свято рідної мови «У нашій мові кожне слово, неначе золотий янтар» відбулося 20 лютого у районній дитячій бібліотеці. Зустріч провели напередодні Міжнародного дня рідної мови. Мета заходу – розповісти дітям про багатство рідної мови, довести, що мова – це духовна святиня, найбільший і найдорожчий скарб, розвивати національну свідомість, відчуття причетності до тих подій, що відбуваються в Україні, виховувати в учнів любов та шанобливе ставлення до своєї держави та історії. Перед початком усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам\’ять Героїв Небесної Сотні.

Про це «Нова Доба» дізналася на сайті Городище info.

На Городищині вшанували рідну мову
Ведучими заходу були ліцеїстки Аня Дорошенко і Аня Кучеренко. З цими завданням вони упоралися талановито, майстерно, артистично. Захід організували для учнів п’ятих класів міської ЗОШ № 2 (класні керівники Надія Коваль і Олена Гергель). Діти взяли активну участь у грі – жваво пояснювали значення фразеологізмів та наввипередки називали закінчення приказок, які пропонували ведучі. Вдячними аплодисментами відзначили виступ аматорського фольклорного колективу «Дзвінкова криниця» з села Набоків (художній керівник Наталія Гуріна). Виконали три пісні. Їхня творчість переконливо доводить, що рідна мова і пісня, це душа народу.

Завдяки системі Інтернет-зв’язку Скайп з дітьми зустрівся краєзнавець, журналіст, письменник, почесний громадянин нашого міста Володимир Чос.

Він розповів про тривалу боротьбу української мови за своє право на існування. Прочитав власні гуморески «Школярик» і «Не все так погано у нашому домі».

Потім юні актори Едуард Шевченко, Анастасія Коваль, Еліна Скалига розіграли сценку за повчальною усмішкою Павла Глазового «Кухлик».

У бібліотеці діяла книжкова виставка «Наш скарб – рідна мова». Захід організувала провідний бібліотекар Вікторія Бідна. Технічну підтримку забезпечив директор районного музею С.С. Гулака-Артемовського Олександр Щепак.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x