Хлібороби Монастирищини засіють понад 50 тисяч га ріллі

Хлібороби Монастирищини засіють понад 50 тисяч га ріллі

Хлібороби Монастирищини ведуть інтенсивну підготовку до проведення комплексу весняно-польових робіт.
23 лютого під керівництвом голови районної державної адміністрації Олега Недогоди була проведена апаратна нарада, в роботі якої взяли участь керівники відповідних управлінь та відділів райдержадміністрації.

Про це «Нова Доба» дізналася в Монастирищенській РДА.

На порядок денний виносилося питання про роботу по підготовці до весняно –польових робіт в районі. Начальник управління агропромислового розвитку Олег Пелих інформував, що в районі будуть здійснювати з виробничу діяльність 108 сільгосппідприємств різних форм господарювання. В обробітку господарств всіх категорій, включаючи особисті підсобні, буде використовуватись 52312 га ріллі. З осені 2014 року закладено добру базу під урожай нинішнього. На площі 11795 га посіяно озимі зернові культури, в тому числі 11347 га озимої пшениці та 448 га озимого ячменю. Крім того, посіяно 3619 га озимого ріпаку.

В сільгосппідприємствах посіяно 10261 га озимих зернових культур та 3617 га озимого ріпаку. Всі озимі культури за результатами монолітного аналізу знаходяться в доброму та задовільному стані. Стан озимих зернових на час припинення активної вегетації був задовільний та добрий, посіви майже на всіх площах з осені встигли укорінитись і добре розкущитись.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x