Черкаські рятувальники готові до паводку

Черкаські рятувальники готові до паводку

26 лютого особовий склад підрозділів Черкаського гарнізону та служб взаємодії провели тренування, під час якого були відпрацьовані спільні дії в умовах паводку, пропуску льодоходу, а також з ліквідації наслідків повені та підтоплення території.

Про це «Нова Доба» дізналася в ДСНС у Черкаській області.

Проведення пошуково-рятувальних робіт у період руйнування криги та весняного водопілля як свідчить досвід попередніх років надзвичайно актуально для Черкащини.

Згідно з задумом навчання, у наслідок циклону, який супроводжувався підвищенням температури, відбулося різке підвищення рівня води в річці Дніпро. Крім того, у прибережній смузі почалось масове руйнування крижаного покрову із частими випадками відриву крижин.
Черкаські рятувальники готові до паводку
– Тренування почалася з отримання інформації про 3-ох рибалок, які не змогли самостійно дістатися берега, крім того один із чоловіків провалився під кригу, – розповів начальник відділу реагування управління ДСНС у Черкаській області Олександр Горобець. – Проведення тренувань – важливий елемент підготовки особового складу до реагування у разі виникнення надзвичайної ситуації а також вдосконалення міжвідомчої взаємодії. Саме в ході таких навчань ми можемо відпрацювати і дії кожного рятувальника, і спільні заходи із службами взаємодії», – підкреслив Олександр Іванович.
Черкаські рятувальники готові до паводку
Треба зазначити що з метою ліквідації можливих наслідків паводку, пропуску льодоходу, а також з ліквідації наслідків повені та підтоплення території сили і засоби управління ДСНС України у Черкаській області приведені в режим підвищеної готовності. А в управлінні ДСНС Черкаської області розгорнуто оперативний штаб.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x