На Черкащині 6 тисяч переселених сімей отримують допомогу

На Черкащині 6 тисяч переселених сімей отримують допомогу

Одним із важливих шляхів підвищення рівня життя населення є ефективний соціальний захист населення. Про це йшлося під час колегії департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації та підпорядкованих установ. Про захід «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Для забезпечення виплати державної соціальної допомоги та надання пільг державним бюджетом для Черкащини на 2014 рік було передбачено понад 1,6 мільярда гривень, а це на 281 млн грн більше, ніж у позаминулому. Системою державної соціальної допомоги, зокрема, і житловими субсидіями, охоплено майже 160 тис сімей. Компенсацію у зв’язку із підвищенням цін і тарифів за комунальні послуги отримували 304 сім’ї.

– З минулого року органи соціального захисту населення вирішують питання обліку та надання адресної допомоги переселенцям із окупованих територій та районів проведення АТО, – зазначив директор департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Руслан Чикало. – Нині на обліку перебуває понад 6 тисяч сімей, яким нараховується допомога на проживання та оплату комунальних послуг. Також слід зазначити, що в зоні АТО на сході України загинуло вже 72 захисника Вітчизни з Черкащини. Фахівцями управлінь проводяться зустрічі з сім’ями загиблих, які проживають на території області, за результатами яких вживаються необхідні заходи для вирішення питань призначення різних видів соціальних допомог, компенсацій, пільг, надання матеріальної допомоги.

Наразі членам сімей 34 загиблих установлено статус членів сімей загиблих ветеранів війни. Ці родини отримують передбачені законодавством пільги з оплати житлово-комунальних послуг, зв’язку, придбання палива та ін. Одноразову матеріальну допомогу за рахунок коштів обласного бюджету виплачено 45 членам сімей загиблих із розрахунку 50 тис грн на сім’ю.

Окрім того, директор департаменту повідомив, що наразі в області проживає понад 118 тисяч громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Для забезпечення пільговими медикаментами районам та містам області з обласного бюджету було спрямовано найбільшу суму коштів за останні роки – понад 7 млн грн.

Також невід’ємною складовою роботи є турбота про інвалідів. У 2014 році затверджено обласну комплексну програму «Турбота» на 2014-2020 роки. У 2014 році оздоровлено 1957 інвалідів, у тому числі ветеранів війни.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x