Виставку картин юних художників представили в Черкаському обласному художньому музеї

Виставку картин юних художників представили в Черкаському обласному художньому музеї

Художню виставку образотворчого мистецтва учнів шкіл естетичного виховання Черкащини відкрили в обласному художньому музеї 4 березня. Усього представлено майже півтисячі живописних полотен юних художників з усієї області. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Вихованка Драбівської школи мистецтв Вікторія Доніка за композицію «Садок вишневий коло хати» отримала художню премію імені Нарбута І ступеня. Дівчинка намалювала картину за порадою своєї вчительки Валентини Миколаївни Мірошник. «Малюючи, я добирала різні яскраві кольори, як у веселки. Хочу, щоб у нашому житті ніколи не було смутку, а було тільки добро – розповідає юна художниця».

Про те, що дитячі твори сповнені світла і добра, говорить Тетяна Дьоміна, заступник начальника управління культури ЧОДА: «Становлення дитини як особистості відбувається саме в дитинстві. Ці роботи показують, наскільки наші діти позитивні. Сьогодні стіни музею ожили і засяяли яскравими барвами».
Уперше таку виставку провели у 1993 році. Відтоді вона стала щорічною. Цьогорічна виставка присвячена 201-й річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Тож поетичні образи великого Кобзаря становлять зміст і сюжет багатьох дитячих творів. Участь взяли 230 дітей із 24 навчальних закладів Черкащини. Всього на стінах музею розміщено 478 дитячих робіт. З кожним роком рівень майстерності учасників зростає.

Заслужений художник України, член Національної спілки художників, Тамара Гордова зауважила, що всі представлені твори самобутні та неповторні. Мисткиня дякує учасникам виставки та їхнім наставникам: «Я бачу, скільки вкладено любові у кожен твір. Викладачі допомагають дитині розкритися. Працюють над тим, щоб учні могли створити композицію, створити світ, створити колорит. Низько кланяюсь дітям за їхню працю та їхнім учителям».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x