Маньківщину відвідав перший заступник міністра агрполітики

Маньківщину відвідав перший заступник міністра агрполітики

Перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Ярослав Краснопольський зустрівся з тваринниками Маньківщини.

Про це «Нова Доба» дізналася в Маньківській РДА.

Днями на Маньківщині з робочим візитом перебували Перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Ярослав Краснопольський та директор департаменту агропромислового розвитку Черкаської облдержадміністрації Ігор Колодка. Голова райдержадміністрації Ігор Віштак та начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Микола Бодаш представили їм виробничу базу фермерського господарства «Шевченко» у Подібній, молочно-товарну ферму ТОВ «Дзензелівське» та ТОВ «Кролікофф» у с. Іваньки. Під час зустрічі обговорено ряд актуальних для сільськогосподарських підприємств району проблем щодо цінової політики, перспектив Іваньківського цукрового заводу, розвитку тваринницької галузі.

Основною темою спілкування з місцевим підприємцем Віктором Шевченком стало питання готовності до весняно-польових робіт, а саме – непомірне підвищення ціни на мінеральні добрива, насіння і пальне. Досить болючою є й проблема збуту вирощеної продукції за прийнятною ціною. Проблемним для підприємців як роботодавців є і питання робочої сили, адже за кожного працівника потрібно сплачувати в державну казну щороку близько 14 тисяч гривень, що в такий важкий для сільського господарства час значно знижує можливість наймати робітників для польових робіт (помічників для комбайнерів і трактористів).

Міністр зазначив, що цьогоріч на державну підтримку сільського господарства виділено втричі менше коштів, порівняно з минулим роком. Учасники зустрічі не обминули увагою і питання розвитку села, висловили своє бачення зростання його добробуту через створення нових робочих місць.

Маньківщину відвідав перший заступник міністра агрполітики

На молочно-товарній фермі ТОВ «Дзензелівське» її власник Микола Северин ознайомив високопосадовців з організацією її роботи, особливостями виробничого процесу, проблемами тваринницької галузі.

Генеральний директор ТОВ «Кролікофф» Андрій Бущан та головний технолог підприємства Володимир Яровий обговорили з Першим заступником міністра аграрної політики і продовольства Ярославом Краснопольським проблеми товариства, шляхи його подальшого розвитку та сприяння Міністерством виходу на міжнародний ринок.

У ході зустрічі Ярославу Краснопольському було надано листом позицію товаровиробників Маньківського району щодо шляхів вирішення проблем у сільському господарстві.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x