Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» вже відбулася на Канівщині

Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» вже відбулася на Канівщині

0,7 га соснових насаджень створили учасники акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», що відбулася 16 березня у Софіївському лісництві ДП «Канівське лісове господарство».
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

За традицією, до посадки лісу активно долучилися учні місцевої школи. Спільно з лісівниками молодь завзято працювала над створенням майбутнього соснового бору. Таке активне дозвілля припало юним помічникам до душі. Зрештою, як і результат, в який кожен вклав часточку своєї праці.

За словами вчителя біології та географії, педагога-організатора Софіївської ЗОШ І-ІІІ ступеня Валентини Клацької, з лісництвом школу поєднує давня і дружня співпраця. Тож щороку, учнівська молодь охоче підтримує ініціативу лісівників. От і цьогоріч випускники-дев’ятикласники, щоб залишити по собі згадку на десятиліття, долучилися до цієї корисної та благородної справи
Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» вже відбулася на Канівщині
Під час акції спільними зусиллями учнів, працівників лісництва, лісової охорони та лісокультурної бригади було посаджено 4,7 тисяч сіянців сосни та дуба червоного. Садили за схемою: 9 рядів сосни/1 ряд дуба. Таке чергування порід виконує і протипожежну функцію. Тому такі насадження є більш стійкими в майбутньому.

Для створення культур використовували посадматеріал власного виробництва. Його мають у запасі в достатній кількості. Сосну вирощують на місцевому лісорозсаднику, а дуб в коробах.
Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» вже відбулася на Канівщині
За словами лісничого Софіївського лісництва Сергія Боровика, сприятливі погодні умови дозволили лісівникам раніше, ніж звичайно, розпочати лісокультурну кампанію. – З запланованих до посадки 23,7 гектарів площ вже встигли заліснити половину, – зазначив він. Тож і акцію цьогоріч вирішили провести раніше, аби максимально ефективно використати погожу днину.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x