Конфлікт у Черкасах щодо 14-ого маршруту – перерозподіл ринку пасажирських перевезень

Конфлікт у Черкасах щодо 14-ого маршруту – перерозподіл ринку пасажирських перевезень

Пристрасті довкола приватного перевізника, який обслуговує маршрут №14 «Мікрорайон «Дахнівський» – Вантажний порт», не вщухають. Цього разу «яблуком розбрату» стали рішення виконкому про зміну схеми й графіків руху. Тамтешні жителі стверджують: «Хоча влада й зобов’язали перевізника повернутися до старого розкладу руху, він цього не дотримується». Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

Утім, на думку міського голови Черкас Сергія Одарича, конфлікт із цим перевізником був створений «на рівному місці й жодних об’єктивних підстав для цього не було».
– Спершу змінюється маршрут, це викликає обурення жителів, тож зміни відміняються. Та не встигли вони набрати чинності, як уже йдуть погрози й бажання розірвати договір із цим перевізником. Усі спірні питання елементарно узгоджуються, – запевнив Сергій Одарич. – Сьогодні ми разом із заступниками зустрічалися з перевізником. Поки ми дійшли консенсусу в двох із трьох проблемних питань: щодо самого маршруту й інтервалів руху.
Лишилося єдине невирішене питання: о котрій годині розпочинати рух маршруту. Наразі автобус розпочинає свою роботу о 6.20 ранку, але є прохання, щоб він починався о 5.40 ранку. Тож маємо якомога швидше з’ясувати, яка кількість пасажирів потребує цього. Це питання ми врегулюємо. Жодних інших проблем немає. Тому я розцінюю це, як бажання перерозподілити ринок пасажирських перевезень.

За словами міського голови, перевізник уже працює в звичному для дахнівчан режимі. Водночас, як він попереджає, на розгляд виконкому можуть укотре винести зміни до маршруту за комбінованим підходом.
– У пікові години (вранці та ввечері) маршрутка їздитиме за старим графіком, який діяв усі ці роки. А от удень, коли пасажиропотік незначний, рухатиметься через раз: один автобус заїжджатиме в центр Дахнівки, наступний – їхатиме на Канівську до багатоповерхівок, – сказав Сергій Олеговч. – При такому денному режимі інтервал руху в центрі Дахнівки становити близько 17–18 хвилин.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x