На Катеринопільщині відбувся концерт пам’яті захисників рідного краю

На Катеринопільщині відбувся концерт пам’яті захисників рідного краю

У районному будинку культури відбувся благодійний концерт з нагоди 71-ї річниці визволення Катеринопільщини від фашистських загарбників та пам`яті героїв АТО, які загинули на Сході України. Його підготували працівники відділу культури райдержадміністрації, районного будинку культури, учасники художньої самодіяльності, школярі. Кошти, зібрані в ході концерту, будуть направлено на допомогу учасникам антитерористичної операції.

У березні Катеринопільщина відзначає 71-у річницю з дня визволення від фашистських загарбників. Саме з 8 по 12 березня 1944 року військами 53-ї армії Другого Українського фронту населені пункти району були звільнені від окупантів. Тож під час концерту данину пошани і подяки було віддано ветеранам Великої Вітчизняної війни та тим, хто відбудовував район. Було зазначено, що пам\’ять про тих, хто здобув Перемогу, вічно буде жити у серцях вдячних катеринопільчан і кликати до миру, злагоди та любові в ім\’я процвітання рідної України. Пісні про війну у виконанні аматорів сцени нікого не залишили байдужими.

На жаль, воєнна тематика залишається актуальною і нині. Війна прийшла на землю України через сім мирних десятиліть. І хоч її називають антитерористичною операцією, але це справжня війна, де гинуть українські воїни, мирне населення, руйнується, збудоване роками. Україна втрачає своїх кращих синів, але залишається нескореною і непереможною.

Більше ста осіб з Катеринопільського району пішли захищати рідну землю. Троє з них не повернулися до рідної хати. Теплими, щирими словами згадали присутні Сергія Бохонька, Руслана Бобурова, Віталія Чумака, які загинули в зоні бойових дій. Прозвучали розповіді про життєвий шлях Героїв, розповіді про них. Художні номери, присвячені їм, залишили глибокий слід в душі кожного, хто був на концерті.
Герої не вмирають. Вони вічно будуть жити в наших серцях і в серцях прийдешніх поколінь. Пам`ять земляків, які загинули захищаючи рідну землю, вшановано хвилиною мовчання.

Василь ХОДЗІЦЬКИЙ

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x