«Голубі олені» презентували ладижанські актори

«Голубі олені» презентували ладижанські актори

Актори з Ладижанки презентували уривок з п’єси «Голубі олені».

Про це «Нова Доба» дізналася в Уманській РДА.

29 березня в Уманському міському будинку культури пройшов обласний огляд-конкурс народних аматорських театрів, народних аматорських театрів малих форм та аматорських театральних колективів під гаслом «Сторінки полум’яних літ», присвячений темі 70-річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні.

На сцені МБК колектив Ладижанського сільського будинку культури під керівництвом Валентини Ізотової презентував глядачам уривок з п’єси Олексія Коломійця «Голубі олені». Чіткість, виразність і надзвичайна культура поведінки гармонійно поєднувалися із щирістю та емоційністю ладижинських акторів над створенням сценічних образів. Так, Руслан Литвин, Владислав Кучеренко (учні) та Аліна Дученко ( художній керівник СБК) легко та невимушено стали частиною постановки. Крім того, Юрій Медведюк ( депутат районної ради) та Валентина Ізотова ( директор СБК) – майстерно виконали свої ролі та показали майстерність і талант. Глядачі після перегляду уривку гучно аплодували, а журі – зазначили, що аматорський колектив продемонстрував належний рівень виконання

«Тема вірності в коханні звучить у Коломійця, як тема людської стійкості і відданості великому почуттю у повсякденному житті. Герої п’єси «Голубі олені» – люди звичайні, рядові, такі як ми з вами, зовні ніби й не герої, але духовно принадні, душевно щедрі й багаті. Драматург відверто порушує вічні проблеми: добра і зла, любові і ненависті, відданості і вірності, тим самим не залишає жодну людину байдужою. Не можливо не захоплюватися щирою грою учасників театрального колективу, які допомогли нам, хоч і на такий короткий час, замислитися над одвічними питаннями», – розповіла директор районного центру культури та дозвілля Маргарита Бондаренко.

Довідка.

П’єса Олексія Коломійця «Голубі олені» – це поетична розповідь про справжнє кохання, пронесене крізь усе життя, про цільність людської особистості. За цю п’єсу у 1977 році Олексій Коломієць був удостоєний Державної премії Тараса Шевченка. П’єса пройнята задушевністю, чистотою барв. Душевна витривалість безкомпромісність, вірність ідеалу – у контексті п’єси виступають мірилом високої шляхетності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x