Короткометражку-зізнання в любові до Черкас зніме студентка польського вишу

Короткометражку-зізнання в любові до Черкас зніме студентка польського вишу

Студентка Польської вищої школи фільмової імені Шиллера родом із Черкас знімає короткометражний фільм про місто. «Черкаси, я люблю Вас» молода режисерка Антоніна Белеверя презентує на літньому фестивалі кіно. За задумом авторки, стрічка розповість історію кохання. Дія відбуватиметься за одну ніч. Черкаські парки також стануть знімальними майданчиками.

Зокрема, в неділю о 22:00 у парку 50-річчя Жовтня зніматимуть біля атракціону «Коники», який у зв’язку з цим працюватиме до пізнього вечора. Крім того, до короткометражки потраплять Набережна та сквер Василя Симоненка.

Про це «Нова Доба» дізналася в КП «Дирекція парків»

Антоніна Белеверя закінчила Національний університет театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого, нині навчається в Польщі у Вищій школі фільмовій ім. Леона Шиллера, заробляє фрілансом. Дівчина активно працює на показах мод, створюючи проекції для відомих брендів.
Короткометражку-зізнання в любові до Черкас зніме студентка польського вишу
– За що я люблю Черкаси? Це місто мого дитинства, – говорить Антоніна Белеверя. – Я сюди завжди повертаюся, де б я не була. Тут така атмосфера рідності. Знаєте, і тут як у Нью-Йорку хочеться знімати на кожній вулиці. Я не живу більше п’яти років у Черкасах і помічаю, що в місті нереальна кількість красивих людей і вони мене захоплюють! Адже я дуже добре знаю, що виглядати гарно – це велика праця.
Над створенням фільму Антоніна працюватиме з командою аматорів. Каже, що його бюджет складе 100 євро. Це кошти хрещеної режисерки, яка мешкає за кордоном.
– Я документаліст і люблю знімати реалії, – додає Антоніна. – У цьому ж фільмі хочу спробувати зробити щось протилежне цьому. Короткометражка буде з елементами реаліті-шоу.

Дівчина закохана у французьке кіно, тож радіє, що героїнею її стрічки стане дівчина з абсолютно французькою зовнішністю. Так, в акторку тимчасово перекваліфікується офіціантка одного з черкаських ресторанів Даша.

Щодо черкаських парків, які режисерка обрала для зйомок, то їм не вистачає «новочесності», тобто сучасності по-польськи. У європейських парках, зауважує Антоніна, місця відпочинку приваблюють відвідувачів оригінальними лавами, пам’ятниками та іншими родзинками.
– Ми будемо урізноманітнювати парки міста і цими елементами, і грін-артом, і новими атракціонами, – говорить директор КП «Дирекція парків» Микола Бондаренко. – Усі новації нещодавно я презентував громадськості міста. Проте, буду вдячний за нові ідеї жителям міста і радо розгляну їх.
Щодо зйомок фільму «Черкаси, я люблю Вас» можна звертатися до Антоніни Белевері в мережі «Фейсбук».
ФОТО з особистої сторінки Антоніни в Facebook

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x