У Золотоноші оновили п’ятдесятирічний парк

У Золотоноші оновили п’ятдесятирічний парк

9 квітня у Золотоніській загальноосвітній санаторній школі-інтернаті І – ІІІ ступенів Черкаської обласної ради відбулася акція «Майбутнє лісу – в твоїх руках». Усім відомо, що територія, яку займає школа, становить більше семи гектарів. Гордістю школи є парк – пам’ятка садово-паркового мистецтва. Учні та працівники школи постійно дбають про збереження його насаджень, проте шкільному парку вже більше п’ятдесяти років, отож він потребує оновлення.

Про це «Нова Доба» дізналася в Золотоніській міській раді.

На прохання школи допомогти з саджанцями листяних дерев відгукнулася депутат Черкаської обласної ради Наталія Володимирівна Старікова. Уранці 9 квітня вона завітала до школи-інтернату разом з начальником управління лісового та мисливського господарства Черкаської облдержадміністрації Олександром Миколайовичем Дзюбенком, начальником державного підприємства «Золотоніське лісове господарство» Миколою Вікторовичем Басом, першим заступником міського голови м. Золотоноші Артемом Миколайовичем Омеляненком. Озброївшись лопатами, рукавичками, відрами учні та працівники школи вийшли на територію парку, щоб посадити близько 200 саджанців берізок, горобини та вільхи, які були виділені школі за сприяння Олександра Дзюбенка. Разом з ними участь у висадженні дерев узяли шановані гості. Наталія Володимирівна щиро цікавилася школою. Директор школи Валерій Чамата розповів про сучасний стан закладу, його стратегію та проблеми, які хвилюють дітей, педагогів та батьків – і обіцяла підтримувати з навчальним закладом тісний зв’язок. Начальник державного підприємства «Золотоніське лісове господарство» Микола Вікторович Бас пообіцяв подумати про те, щоб забезпечити школою саджанцями ялівцю, адже саме він створює на території школи-інтернату той особливий мікроклімат, який так необхідний дітям із захворюваннями органів дихання.

Сподіваємося, що тепло і любов, з якими були висаджені дерева, сприятимуть тому, щоб усі вони вкоренилися та стали чудовою окрасою нашого міста.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x