Як оздоровлюватимуть дітей цього літа, обговорили на Кам’янщині

Як оздоровлюватимуть дітей цього літа, обговорили на Кам’янщині

Нещодавно в залі засідань будинку рад за участю голови Кам’янської районної ради Сергія Морозова пройшло засідання координаційної ради з питань оздоровлення дітей та учнівської молоді.

На засіданні особлива увага зверталась на організацію оздоровлення дітей пільгових категорій.
Завідувач сектору у справах сім\’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Ірина Коваленко повідомила, що в загальноосвітніх закладах міста та району фактично навчається 2245 учнів 1-10 класів (з них категорійних – 1439 осіб), в Михайлівській спеціальній ЗОШ – 88 учнів 1-9 класів, це ті діти, які можуть бути охоплені послугами оздоровлення та відпочинку влітку 2015 року. Першочергово цими послугами повинні бути охоплені діти різних категорій. Для цього створена та поновлюється база даних дітей, які потребують особливої уваги і підтримки, відповідно до переліку категорій, визначених у ЗУ «Про оздоровлення та відпочинок дітей»: діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування – 45 (з них 5 в інтернаті), діти-інваліди – 44, діти з малозабезпечених та багатодітних сімей – 429 (з них 70 в інтернаті), діти, які постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС – 26, творчо обдаровані діти – 320, діти, які перебувають на диспансерному обліку – 516, діти працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села – 100, діти внутрішньо переміщених осіб – 9, діти, батьки яких загинули, постраждали або беруть участь у проведенні АТО – 25 (дані змінюються).

У своєму виступі начальник відділу освіти райдержадміністрації Олександр Потапенко поділився планами щодо організації відпочинку дітей у пришкільних таборах міста та району: – Фінансування складне, але директори загальноосвітніх закладів прикладають максимум зусиль у залученні спонсорських коштів на харчування школярів.
Активно обговорювалося питання діяльності позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Джерельце». Конструктивні пропозиції надавали заступник начальника Смілянського міськрайонного управління ГУ Держсанепідслужби у Черкаській області Тетяна Василенко, голова Кам’янської районної організації профспілки працівників освіти і науки Олександр Шамрай, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Віктор Іщенко.

По завершенні засідання координаційної ради голова районної ради Сергій Морозов дав певні доручення його учасникам, затвердили ряд рішень щодо підготовки організації оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2015 року, які матимуть вплив на покращення ефективності літньої оздоровчої кампанії.

Ірина СКОРИК

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x