Городищенське підприємство поверне державі 700 тис грн за незаконний видобуток води

Городищенське підприємство поверне державі 700 тис грн за незаконний видобуток води

Постановою Київського апеляційного господарського суду задоволено апеляційну скаргу прокурора Городищенського району, за результатом якої скасовано незаконне рішення суду першої інстанції та зобов’язано підприємство відшкодувати державі понад 700 тис грн. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба прокуратури Черкаської області.

З’ясовано, що комунальне підприємство Городищенської міської ради у період з вересня 2012 по травень 2013 років, маючи лише дозвіл на спеціальне водокористування, незаконно видобуло та в подальшому реалізувало третім особам підземні прісні води, які відносяться до корисних копалин загальнодержавного значення, спричинивши державі збитків на вказану вище суму.

З метою захисту інтересів держави в особі державної екологічної інспекції прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення з вказаного підприємства шкоди, заподіяної незаконним видобуванням надр.
Судом першої інстанції у задоволенні позову відмолено, на що прокурором було внесено апеляційну скаргу, яку у подальшому повністю задоволено.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x