До Дня Перемоги підбили підсумки районного огляду-конкурсу «Таланти твої, Канівщино!»

До Дня Перемоги підбили підсумки районного огляду-конкурсу «Таланти твої, Канівщино!»

Днями в Канівському районному Будинку культури відбувся гала-концерт районного огляду-конкурсу «Таланти твої, Канівщино!», приурочений 70-ій річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ій річниці завершення Другої світової війни.

Слід відзначити, що в гала-концерті взяли участь переможці трьох турів, котрі тривали у березні. Тут вони представили найяскравіші номери з різноманітних жанрів – хореографії, вокалу, художнього читання, народного театру тощо. Окрім того, журі оцінювало й твори майстрів народного декоративного та ужиткового мистецтва, що демонструвалися у фойє РБК.

З привітанням до переможців районного огляду-конкурсу, а також ветеранів Другої світової війни, воїнів-інтернаціоналістів, учасників АТО та всіх присутніх звернулися голова районної державної адміністрації Сергій Дубенець та голова районної ради Дмитро Шелест. Перш за все, вони побажали всім миру, добра, щастя та міцного здоров’я, а також подякували ветеранам за Перемогу. Керівники району також відзначили важливість розвитку культури на Канівщині, популяризації самодіяльної творчості й підтримки талановитих жителів району.
Отож, переможцями огляду-конкурсу у номінації «Найкращий заклад культури Канівського району» стали: Прохорівський сільський клуб (завідувач Єрмохіна В.І), Межирицький сільський будинок культури (директор Бобро Л.В.) та Степанецький СК (завідувач Вергелес М.А.) – ІІІ місце. Диплом ІІ ступеня отримали Грищинецький СБК (директор Письмак Н.І), Таганчанський СБК (директор Липницький С.Д) та Степанецький СК (завідувач Козак А.В.). Дипломом І ступеня було нагороджено Келебердянський СБК (директор Свинцицька Н.О).
Голова районної державної адміністрації та голова районної ради разом з дипломами вручили переможцям цінні подарунки. А опісля офіційної частини до уваги всіх присутніх була представлена концертна програма, у якій прозвучали пісні воєнних років, народні та сучасні твори.

До Дня Перемоги підбили підсумки районного огляду-конкурсу «Таланти твої, Канівщино!»

З хвилюванням в серці та сльозами на очах сприймали глядачі вірш «Дві душі» у виконанні Ольги Слободяник з с. Бабичі, з веселим сміхом – гуморески у виконанні Віктора Варави та Наталії Письмак із Грищенців. Варто також відмітити, що з кожним роком все більше дітей бере участь у щорічному огляді-конкурсі «Таланти твої, Канівщино!», зростає рівень виконавської майстерності учасників, цікавішими стають роботи майстрів народного декоративного та ужиткового мистецтва.

– Сільські заклади культури почали використовувати сучасні методи та технології, які допомагають робити номери більш яскравими. Це й підготовка та використання відеоряду під час конкурсу, фонової музики, яка супроводжувала читців віршів та інше, – поділилася враженнями начальник відділу культури РДА Тетяна Святелик.

Віта Кузнецова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x