Сотні танцівників зі сцени Черкаського драмтеатру закликали вміти пробачати

Сотні танцівників зі сцени Черкаського драмтеатру закликали вміти пробачати

Про насилля в родині, його наслідки та вміння пробачати крізь призму танцю. Цими вихідними вихованці черкаської танцювальної студії «Max Dance» та творче об’єднання \”WAM\” на сцені драматичного театру втілили реальну історію з життя під назвою \”Пробачити батька\”. Прем’єра мюзиклу в Черкасах зібрала повний зал глядачів. Досі його бачили лише в українській столиці. Півтори години постановка тримала їх у напрузі, змушувала плакати, сміятися та переживати разом із героями. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

В основі сюжету – події, пережиті керівником об’єднання \”WAM\” Беллою Мачарашвілі. Постановка переповіла історію про дівчину, яка впродовж довгих років свого життя не могла пробачити рідного батька за всі образи, завдані ще в дитинстві. Лише у дорослому віці вона змогла зрозуміти його й пробачити. Утім, тоді батька вже не було в живих…

Історію про непрості стосунки між батьками та дітьми зі сцени в танці та музиці втілили 123 танцюристи. Головну чоловічу роль у цьому мюзиклі виконував почесний громадянин Черкас, хореограф, багаторазовий чемпіон України та Європи Максим Оробець. До показу мюзиклу в Черкасах готувалися два місяці.

– Грати було достатньо непросто. Адже треба було знайти в собі сили не просто «грати», а бути в цьому стані, щоб все виглядало по-справжньому, – поділився танцівник. – Доводилося пробуджувати в собі різні емоції, серед яких була й злість, і агресія.

За його словами, артисти, які виступали в ньому, складалися з двох колективів – з танцівників із Києва та Черкас. Уперше на сцені колективи «зійшлися» безпосередньо в день виступу.

– Нам хотілося показати справжнє життя, таким, як воно є – з його труднощами й проблемами. Часто ми питаємо в себе: «Чому це відбувається зі мною?», «Як таке могло трапитися?», але відповіді не знаходимо, – ділиться Максим Оробець. – Ми ж показали, що не варто зациклюватися на образах і тільки тоді, коли вдасться відпустити минуле, людина зможе жити повноцінним життям.

Це не останній танцювальний мюзикл, який покажуть черкасцям. Ближче до Нового року Максим Оробець планує вперше у Черкасах влаштувати флешмоб-мюзикл, у якому візьмуть участь 400 професійних танцівників.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x