У Городищі радник голови ОДА роз’яснював нове антикорупційне законодавство

У Городищі радник голови ОДА роз’яснював нове антикорупційне законодавство

Робоча зустріч т.в.о. завідувача сектору з питань запобігання та виявлення корупції Черкаської ОДА Сергій Овчаренка з посадовцями та представниками громадськості відбулася сьогодні в приміщенні Городищенської РДА.

Під час зустрічі мова передусім йшла про нововведення у антикорупційному законодавстві: конфлікт інтересів під час виконання службових обов’язків; розширення переліку видів корупційних адміністративних правопорушень; розширення переліку суб’єктів корупції; суворіша відповідальність за вимагання хабара та навіть за його пропозицію.

Радник Юрія Ткаченка також розповів, що наразі в ОДА розробляється проект Програми запобігання корупції у Черкаські області на 2015-2017 роки, яка має стати основою для втілення засад антикорупційної політики на Черкащині.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

«В Європі поняття корупції практично нівельоване. Дуже важко свідомому європейцю пояснити чому комусь із державних владців він повинен заплатити за безкоштовну послугу. Якщо йому змоделювати таку ситуацію, то він одразу почне вишукувати приховані камери, бо подумає, що це жарт. Проте потім, якщо виявиться, що це не так – одразу напише заяву до правоохоронних органів. Ми – теж європейська країна, тож давайте разом викорінювати корупцію на всіх рівнях, щоб в українців також не виникало думки давати хабара за безкоштовні послуги», – знаголосив Сергій Овчаренко.
Крім того, т.в.о. завідувача сектору з питань запобігання та виявлення корупції нагадав присутнім про телефон «гарячої лінії», за яким громадяни протягом робочого дня мають можливість повідомити про випадки спроб вчинення корупційних злочинів посадовцями.

«Про усі слушні думки та пропозиції, які ви надішлете до нашого відділу, – обов’язково буде поінформовано голову облдержадміністрації з подальшим аналізом та напрацюванням відповідних організаційно-практичних заходів», – сказав Сергій Миколайович.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x