Науковий пікнік на Замковому узвозі в Черкасах проведуть за польським зразком

Науковий пікнік на Замковому узвозі в Черкасах проведуть за польським зразком

Із нагоди 729-ої річниці від дня заснування Черкас на території Замкового скверу влаштують науковий пікнік. Там із 11-ої ранку й до 15-ої години дня на 40 експериментальних майданчиках студенти і науковці Черкаського державного технологічного університету розкриють таємниці фізики, хімії, біології та інших сфер науки. Відвідувачам дійства вони покажуть понад 100 видовищних дослідів, головоломок та наукових атракціонів.

Ініціював проведення такого заходу міський голова Черкас Сергій Одарич. Саму ж ідею запозичили кілька років тому в поляків – під час відвідин черкаською делегацією освітян разом із міським головою Наукового центру ім. Коперника у Варшаві.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

– Там нам розповіли про методику й технологію проведення таких пікніків, – розповів начальник управління освіти Черкаської міської ради Євген Степко. – Нашій делегації сподобалася така ідея й вирішили провести щось подібне і в Черкасах. І от нещодавно Черкаський державний технологічний університет висловив свою готовність до проведення наукового пікніку і в нашому місті.

Учасники заходу, а їх буде близько сотні, ставлять собі за мету популяризувати наукові дослідження й продемонструвати містянам, що складні вчення набагато доступніші й можуть бути цікавими.

– Ми хочемо залучити до проведення експериментів тих, хто незалежно від статусу чи віку вірить у науку, любить її та цікавиться новітніми досягненнями, – говорить директор Науково-дослідного інституту ЧДТУ Володимир Шадхін. – А ще – продемонструвати, що нібито складні для багатьох науки – хімія, фізика, біологія, є дуже захопливими й наочними. Для прикладу, покажемо, що будь-яка людина може сидіти на цвяхах і не поранитися…

Окрім цього, запевняють організатори, відвідувачі дійства зможуть власноруч провести експеримент в імпровізованій лабораторії просто неба. Серед іншого на гостей свята очікують майстер-класи з економічних та гуманітарних наук, а ще – цікаві опитування й соціологічні дослідження.

Програма заходу «Науковий пікнік»

11.00 – 11.10
Вступне вітальне слово Черкаського міського голови та ректора ЧДТУ.

11.10 – 11.15
Виконання гімну студентів «Gaudeamus».

11.15 – 14.45
Проведення виставки наукових досягнень та дослідів з хімії, фізики, біології під керівництвом викладачів ЧДТУ. Проведення майстер-класів з економічних та гуманітарних дисциплін. Цікаві опитування та соціологічні дослідження.

12.00 – 14.30
Проведення презентацій наукових досліджень на сцені із зміною учасників кожні 15-20 хв.

14.45 – 15.00
Підведення підсумків «Наукового пікніку».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x