Оздоровленням та відпочинком цього літа передбачається охопити 70% дітей Канівщини

Оздоровленням та відпочинком цього літа передбачається охопити 70% дітей Канівщини

Про це повідомила завідувач сектору у справах молоді і спорту Канівської РДА Жанна Юрженко 27 травня на апаратній нараді в районній державній адміністрації.

– Звичайно нині для оздоровлення дітей ми маємо менші можливості аніж у попередні роки. І така ситуація склалася по всій Україні. Справа у тому, що в минулому році були втрачені оздоровчі заклади, які розташовані у Криму. Крім того, у цьому році не виділялись путівки управлінню соціального захисту населення для оздоровлення дітей постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також відсутнє фінансування на дитяче оздоровлення у фонді соціального страхування, – розповідає Жанна Володимирівна. – Ще один фактор – вартість путівок у оздоровчі табори зросла майже удвічі. Проте незважаючи на це, оздоровча кампанія в районі відбудеться!
А здійснюватиметься вона за путівками Центру первинної медико-санітарної допомоги, сектору у справах молоді і спорту та відділення Дитячого фонду України. «Перш за все, при розподілі путівок, перевага надаватиметься дітям пільгових категорій. Також у пріоритеті діти тимчасових переселенців та учасників АТО, яких у нас в районі по 12 осіб», – інформує Жанна Юрженко.

Стосовно фінансової підтримки літньої оздоровчої кампанії, то на ці цілі з районного бюджету виділено 29 тис. грн. і нині триває визначення табору, до якого будуть закуплені путівки. Разом з тим Жанна Володимирівна повідомила, що за рахунок Дитячого фонду, в обласному санаторії «Городище» вже оздоровлено 7 дітей, а за путівками від сектору у справах молоді і спорту РДА вже 2 червня 4 дітей передбачається відвезти на відпочинок до Українського дитячого центру «Молода гвардія» у м. Одеса. Також виділятимуться путівки в табір «Сонячний беріг» Одеської області.

За путівками Департаменту охорони здоров’я ОДА, яких в район надійшло 101, вже оздоровлено 38 дітей. «Дані путівки безкоштовні, батьками оплачується лише проїзд», – повідомила головний лікар ЦПМСД Валентина Андрон.
Відпочинок дітей забезпечуватиметься й безпосередньо у районі. Так, за словами представника відділу освіти РДА Ольги Черкавської, з 3 по 19 червня діти відпочиватимуть на базі 21 пришкільного відпочинкового табору з денними перебуванням. Послугами планується охопити 880 дітей.
Також було відзначено, що на базі Ліплявського пришкільного табору буде організовано роботу мовного загону.

Віта Кузнецова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x