Особливий день відкритих дверей пройшов у Черкаській ДПІ

Особливий день відкритих дверей пройшов у Черкаській ДПІ

З моменту заснування податкової служби України одним з основних її завдань стали виховання податкової культури та сумлінного ставлення до сплати податків у підростаючого покоління. З цією метою фахівцями проводиться і щорічний конкурс «Майбутнє країни – у мріях дитини», і уроки, присвячені вивченню податкової системи держави, і тематичні Дні відкритих дверей та багато інших заходів. Про це «Нова Доба» дізналася в ДПІ у м. Черкасах.

Днями в приміщенні Державної податкової інспекції у м. Черкасах пройшов особливий День відкритих дверей, адже гостями стали діти працівників інспекції. Розпочалась екскурсія з музею історії виникнення та розвитку організації, кожен важливий момент якої дбайливо зберігається у фондах музею. Тут діти змогли побачити перший «калькулятор» – арифмометр, перші посвідчення та форму. «Це фото нашої прабабусі – Поліни Матвіївни Мороз, яка багато років працювала фінансистом», – сказали Владислав та Ілона, переглядаючи історичні світлини, розміщені у музеї.

Потім в.о. начальника ДПІ у м. Черкасах Максим Криштопа запросив дітей до свого кабінету, де разом з ними провів «виробничу нараду», під час якої діти дізнались про складність роботи податкового інспектора та про важливість цієї професії для країни. «Завдяки щоденній роботі Ваших батьків, бюджет нашої держави отримує кошти, необхідні для виплати пенсій, допомоги, утримання дитячих садочків, шкіл, лікарень та інших соціальних структур. Ця робота дійсно дуже складна і відповідальна», – зазначив Максим Криштопа.

«Мені було цікаво дізнатись, як працює моя мама. Адже в садочку у вихователів вона запитує про те, що я робила, як себе поводила. Ось і мені було цікаво дізнатись від її начальника, як вона працює і чим займається на роботі», – сказала 6-ти річна Дарина.
На згадку про «День відкритих дверей» дітлахи отримали солодощі, безліч позитивних емоцій та яскраві фотографії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x