Штрафи за спалене листя зросли

Штрафи за спалене листя зросли

Від 340 до 1360 гривень доведеться сплатити любителям спалювати листя та сміття. Для юридичних осіб цієї осені розмір штрафу становитиме від 850 до 1700 грн. Про такі «тарифи» для любителів забруднювати атмосферне повітря «Нова Доба» дізналася в Черкаському міськвиконкомі.

– Сезон листопаду почався не так давно, а до нас уже почали звертатися жителі міста з проханням вплинути на ініціаторів несанкціонованих вогнищ, – говорить начальник управління інспектування департаменту архітектури, містобудування та інспектування Черкаської міської ради Олександр Давиденко. – До речі, зробити це не складно. Достатньо набрати номер телефону оперативної служби міськвиконкому 15-05 або мобільний (050) 464-60-60. На кожний такий факт реагують інспектори муніципальної інспекції, виїжджаючи на місце та складаючи на порушників адмінпротоколи.

За словами службовця, переважна більшість порушників – приватні особи. Хоча інколи листя палять і на території підприємств.

– Особливо наші люди «полюбляють» розпалювати вогнище на газонах, присадибних ділянках, лісових просіках, складуючи посохлу городину, гілля дерев та кущів, опале листя, що категорично заборонено, – зауважує Олександр Григорович.

Заборона ця цілком обгрунтована. Спалювання відходів та рослинних залишків призводить до забруднення атмосферного повітря, а також створює задимлення міста. До того ж дим негативно впливає на здоров`я людини. Адже під час спалювання листя та відходів утворюються хімічні сполуки, які викликають серцево-легеневі захворювання і загострюють хвороби у астматиків та алергетиків.

Альтернативою спаленню, на думку міської влади, повинно стати компостування або цивілізоване вивезення, домовитись про яке можна з КП «Черкаська служба чистоти» за номерами: 64-32-66 або 64-30-55.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x