Яйця подорожчали, а олія – подешевшала

Яйця подорожчали, а олія – подешевшала

На 10,1 % зросли ціни на яйця на споживчих ринках Черкащини протягом останнього місяця. Разом з тим, ціни на соняшникову олію та продукти переробки зернових упали на 1,9 – 3,7 %. Про це «Нова Доба» дізналася в головному управління статистики в Черкаській області.

Загалом на споживчому ринку Черкащини протягом жовтня ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,1 %. На 1 – 1,6 % знизилися в ціні макаронні вироби, рис, молоко, фрукти, м’ясо та м’ясопродукти, сало. На 0,5 – 2,7 % стали дорожчими масло, овочі, цукор, кисломолочна продукція.

Алкогольні напої, тютюнові вироби зросли в ціні на 0,5 %. Ціни у галузі охорони здоров’я зросли на 0,6 % за рахунок подорожчання фармацевтичної продукції на 1,2 %. Підвищення цін на транспорт у цілому на 0,2 % в основному пов’язане з подорожчанням автомобілів та перевезень пасажирським залізничним транспортом (на 2,2 % і 1,2 % відповідно). Паливо та мастила зросли в ціні на 0,3 %. Крім того, на 0,2 – 0,5 % підвищилися ціни на аудіотехніку, фотоапаратуру та обладнання для обробки інформації, побутову техніку, одяг і взуття.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x