На Черкащині зафіксоване різке зростання цін на сигарети

На Черкащині зафіксоване різке зростання цін на сигарети

Погана новина для курців, в Україні зафіксовано різке зростання цін на сигарети. Так, у листопаді Marlborо подорожчали c 14,5 грн до 15,5 грн , Parlament – з 18 до 19 грн , L & M – з 10,5 грн до 11,5. Загалом, , за рік вартість сигарет збільшилася на 13 %. Про це кореспонденти «Нової Доби» дізналися зі звітів Державної служби статистики.

Віце-президент Торгово-промислової конфедерації В\’ячеслав Сокерчак прогнозує, що в 2014 році ціни на сигарети виростуть ще більше. За його словами, заборона реклами та зростання акцизів змушує виробників переходити на дорожчі методи поширення, наприклад витрачатися на промоутерів в місцях продажу.

Старший науковий співробітник Інституту економіки НАН України Олександр Кошик, в коментарі «Вестям», каже, що вже є тенденція – люди переходять на дешевші сигарети.

На сьогоднішній день лідерами за вартістю тютюну в Європі стали Норвегія ( 10,45 євро за пачку ), Ірландія ( 9,30 євро) і Великобританія ( 9,03).

Україна, як Росія , Сербія і Албанія входила до списку країн , де сигарети одні з найдешевших.

Можливо, ситуація скоро зміниться. Експерти не виключають , що вартість пачки сигарет окремих марок в 2014 -му в Україні зросте до 20 грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x