194 округ – єдиний, де немає «двійників»

194 округ – єдиний, де немає «двійників»

На повторних виборах 15 грудня у чотирьох з п’яти округів балотуються 11 кандидатів-«двійників». Про це «Новій Добі» повідомили в обласній організації ГО «Опора».

18 листопада ЦВК завершила реєстрацію кандидатів в одномандатних виборчих округах № 94, № 132, № 194, № 197, № 223 на повторних виборах народних депутатів України 15 грудня 2013 року.

«Двійники» присутні на 4 округах. Наприклад, на Київщині у виборчому окрузі № 94 зареєстровано два повних однофамільця Сергія Володимировича Власенка, захисника Юлії Тимошенко. Сам він не бере участі у повторних виборах. У цьому ж окрузі змагатимуться одразу три Віктора Миколайовича Романюка.

У 197 виборчому окрузі (м. Канів, Черкаська область) кандидатом у народні депутати балотується Андрій Володимирович Губський. Кандидат є братом народного депутата від ВО «Батьківщина» 3, 4, 5, 6 скликань Богдана Губського, який вирішив не йти на повторні вибори до Верховної Ради. Самовисуванець (1987 року народження) тимчасово не працює та не є членом жодної партії.
А от 194-й округ – єдиний, де двійників не зареєстровано, якщо такими не вважати Свинарчука і Свинаренка.

Правових методів протидії участі «двійників» немає, адже пасивним виборчим правом може скористатися кожен громадянин України, який має 21 рік та проживає в державі протягом останніх 5 років. ЦВК зобов\’язана зареєструвати усіх, хто подав повний пакет необхідних документів і сплатив грошову заставу. Голова Комісії Михайло Охендовський повідомив, що ЦВК не може дискримінувати осіб, які подали документи на реєстрацію кандидатами, через співпадіння їхніх прізвищ.

ГО «Опора» ж відзначає, що застосування технології «двійників» перешкоджає реалізації принципу вільних виборів та може трактуватись, як порушення статті 6, ч. 2 ЗУ «Про вибори народних депутатів України»: «… застосування обману, що перешкоджає вільному формуванню волі виборця».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x