В Черкасах у пенсіонерки вкрали всі заощадження

В Черкасах у пенсіонерки вкрали всі заощадження

Днями в квартиру черкаської пенсіонерки завітали шахрайки. Увійшовши в довіру до 80-річної жінки, обікрали її і зникли у невідомому напрямку. Про це «Новій Добі» повідомили у прес-службі УМВС України в Черкаській області.

В обідню пору в двері пенсіонерки постукали дві незнайомі жінки. Привітавшись, вони повідомили про те, що працюють пенсійному відділі. Запевнили, що принесли старенькій отримати нещодавно виділену державою матеріальну допомогу.

Пенсіонерка запросила жінок до квартири, одна з них пройшла до кухні, інша залишилася в прихожій. На кухні жінка оформляла з господаркою відповідні документи, а потім попросила стареньку розміняти 200 гривень. Всі свої заощадження жінка зберігала у шафі, що стояла в одній із кімнат. Звідти вона і дістала необхідну суму. Та соціальна працівниця гроші не взяла, сказала, що вже не потрібно. Жінки залиши пенсіонерці матеріальну допомогу та поспішаючи попрощались з нею.

Порожнє місце замість заощаджень старенька побачила тоді, коли вирішила покласти отриману матеріальну допомогу у своє потаємне місце. Вона зателефонувала до чергової частини Соснівського райвідділу міліції та повідомила про свою біду. Виявилось, що потерпіла проживає в квартирі одна. Проте, хоча пенсіонерка докладно розповіла подробиці пограбування, але, нажаль описати зловмисниць, вона не змогла, адже не запам’ятала їх. Наразі співробітники міліції намагаються встановити особи шахрайок.

Правоохоронці наголошують, досить часто жертвами кримінальних правопорушень стають люди похилого віку. За своєї довірливості вони безпечно відкривають двері незнайомцям не розуміючи, що можуть бути ошукані та пограбовані.

Правоохоронці звертають увагу громадян, особливо літніх людей, бути обачливими і зайвий раз не довіряти незнайомим людям. Запам’ятайте, що працівники пенсійного відділу повинні пред’явити посвідчення та зазвичай державна матеріальна допомога нараховується на особистий рахунок пенсіонера. Якщо з Вами трапилося таке лихо, і в квартирі або будинку побували непрохані гості, залиште обстановку без змін для збереження можливих речових доказів, які залишили злочинці, та терміново телефонуйте до міліції на номер «102».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x