У Черкасах відтепер можуть повіряти тахографи

У Черкасах відтепер можуть повіряти тахографи

Таку можливість, що створює безпеку руху, мають лише кілька міст України. Необхідне обладнання придбали у державному підприємстві «Черкасистандартметрологія».

– Ми освоїли цей новий вид досліджень, який тепер готові робити і для інших областей України, – констатує директор ДП «Черкасистандартметрологія» Михайло Ісаєнко. – Тахограф – це обладнання, що встановлюється у автобусах та авто, які здійснюють далекі перевезення, що реєструє режими руху. Використання тахографів дозволяє контролювати швидкість руху, дотримання режиму праці і відпочинку водієм, а значить, створює безпечні умови перевезень. Тахографи у нас встановлюють у зв’язку з необхідністю підвищення безпеки пасажирських перевезень, що регламентується чинним законодавством України, а також – приєднанням України до Європейської угоди щодо роботи екіпажів транспортних засобів, які виконують міжнародні перевезення.

За словами начальника відділу повірки і метрологічної атестації ЗВТ електричних та радіотехнічних величин ДП «Черкасистандартметрологія» Валерія Зеленюка, за допомогою нового обладнання наразі уже проведено повірки тахографів на кількох автотранспортних підприємствах області – загалом, повірено 40 приладів. А в області нараховується до 5 тисяч автобусів та до 20 тисяч вантажівок, котрі повинні мати тахографи, що підлягають періодичній повірці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x