Про рідні Черкаси, курйози на зйомках, ідеального чоловіка, омріяні подарунки й кулінарні шедеври… Про це і не тільки читачами «Нової Доби» розповіла телеведуча популярних програм «Все буде добре» і «Все буде смачно» Надія Матвєєва.
– Зараз вся Україна знає вас, як яскраву телеведучу успішних проектів телеканалу СТБ. А ким мріяли бути в дитинстві й з чого починалася ваша кар’єра?
– У мене було безліч бажань: то психологом кортіло бути, то вчителькою. А ще мріяла стати акторкою, юристом і навіть директором Будинку культури. Першою творчою роботою була посада діджея на FM радіостанції у Кременчуці, куди я переїхала разом із чоловіком та сином.
– Як потрапили на телеканал СТБ?
– Мене запросили на кастинг для шоу «Зважені та щасливі», шукали ведучу другого сезону. Згодом нею стала неперевершена Олеся Жураковська. Я ж після кастингу отримала чудову пропозицію: стати ведучою нової програми – жіночого тележурналу. Так потрапила до «Все буде добре». Безумовно, хвилювалася, та на СТБ мені сподобалася одразу.
– Чи траплялися якісь курйози на зйомках телепрограм?
– Доволі часто! На щастя, експерти програми «Все буде добре» та «Все буде смачно» – люди з чудовим почуттям гумору. Наприклад, стиліст Рома Мєдний готовий до будь-яких сюрпризів. Якось ми вчилися вибирати жіночі колготки. Він надавав поради, я уважно слухала, а потім запитала: «Цікаво, колготки якої щільності надягають грабіжники, які у фільмах нападають на банки?». Роман не вагаючись натягнув на голову колготки й поділився враженнями, як добре усе можна розгледіти через колготки та чи зручно дихати. Вийшло вельми кумедно!
– Ви – ведуча кулінарного шоу. А самі полюбляєте готувати і які саме страви? Вистачає на це часу? Чим збираєтеся вражати рідних на Різдво?
– Звичайно, після кожної програми планую вдома приготувати страву, яку освоїла разом з експертом та гостем. На жаль, часу на все не вистачає, проте деякі рецепти потрапили до родинного меню: торт із квасолі від Алли Ковальчук, лазанья за рецептом італійського кухаря Вінченцо Барба, чілі конкарне – гострий мексиканський суп, який навчилася готувати в Сергія Калініна.
Різдвяний стіл обов’язково прикрашу закусками, котрі порадила Тетяна Літвінова, та бужениною, яку в «Усе буде смачно» навчив готувати Ектор Хіменес Браво.
– Як вдається підтримувати гарну форму, весь час лишатися енергійною? Є якісь особливі секрети? Чи дотримуєтеся порад, що дають експерти, які приходять на передачу?
– Вельми ціную поради експертів, з якими спілкуюся. Самотужки такий досвід набувала б протягом кількох життів. За будь-яких обставин пригадую, що говорили фахівці, й почуваюся впевнено. Зрозуміло, що жити за правилами, дотримуючись усіх порад і рекомендацій, не вдається – замало вільного часу. На спорт, наприклад, не вистачає. Проте встигати впоруватися практично з усім дозволяють природна енергійність, цікавість і любов до справи, якій присвячую практично увесь час.
– Порадьте нашим читачам найдієвіший спосіб подолати депресію і піднести настрій.
– Добре відпочити, пригадати, від якої справи ви добре почуваєтеся, і робити саме це, незважаючи на обставини. Настрій поліпшиться, якщо побалуєте себе чимось приємним або зробите щось гарне для іншої людини. Дивним чином обидва ці способи дієві.
– А що пов’язує вас із Черкасами?
– У Черкасах жила разом із сином протягом року, працювала шеф-редактором інформаційно-рекламної газети «Ринок-Черкаси». Чоловік також приїжджав, розглядав різні варіанти роботи. Планували переїзд до Черкас усією родиною, проте довелося повертатися до Кременчука через сімейні обставини.
– Ви народилися в Керчі. Під час відпустки обираєте відпочинок удома, у Криму, чи все ж полюбляєте закордонні мандрівки? Де найбільше подобається бувати?
– До рідного міста стараюся приїжджати щороку, бо там живе мама та інші родичі. Відпочиваю залюбки в Криму, хоча закордонні подорожі до моря зазвичай бувають більш зручними.
Що ж стосується мандрів загалом, то віддаю перевагу відпочинку з комфортом – не подорожую на байдарках або у складі команди альпіністів. Зупинитися в готелі, прогулятися вулицями міста, взяти екскурсію – такий відпочинок мені до душі. Подобається Італія, Німеччина, Прибалтика. Далі поки ще не їздила, проте зазираю на Африку та Америку.
– Як зазвичай проводите вихідні?
– По-перше, намагаюся добре виспатися, потім приготувати щось смачненьке для сім’ї. А далі – що заплануємо. Обожнюю піші прогулянки парком, полюбляю відпочивати в лісі. У кіно вирушаємо, коли є щось цікаве подивитися. Спортивні тренування зазвичай також проходять саме у вихідні. Отже, вільний час спливає швидко, частіше відпочинку не вистачає.
– Ви пережили два розлучення. Чому обидва шлюби завершилися розривом? Зараз спілкуєтеся з колишніми чоловіками?
– Я не зупиняюся в розвитку, сподіваюся, що як особистість рухаюсь у правильному напрямку. На жаль, на цьому шляху не завжди є місце двом людям. Пробувши разом кілька років, ми з колишніми чоловіками розуміли, що віддаляємося одне від одного. Кожен із нас ставив різну мету, прагнув досягати свого. Без суму не обійшлося. Але зараз, якщо виникає потреба, ми спілкуємося.
– Чи зайняте ваше серце зараз? Яким має бути ідеальний чоловік Надії Матвєєвої?
– Ідеальних чоловіків не буває, як і жінок. Я, наприклад, зовсім не ідеал. Тому не обмежую життя якимись претензіями до осіб протилежної статі. Залюбки спілкуюся з людьми, придивляюся, набираюся досвіду. Найбільше мені подобаються відповідальні, розумні чоловіки з почуттям гумору. Щодо серця, то вважаю його вільним.
– Ваш син уже дорослий. Чи хотіли б, щоб і він став телеведучим, як і мама?
– Владислав розвивається в іншому напрямку. Він зараз навчається в технічному виші , працює, у вільний час тренується у тренажерному залі. Я не проти, щоб син став телеведучим, як не проти будь-якої іншої справи, яка допоможе йому бути благополучною і щасливою людиною.
– Новорічні свята в розпалі. Де зустріли Різдво? Які подарунки підготували для рідних, зокрема, сина?
– Різдво зустріла в родинному колі. Син натякав на черговий телефон або ноутбук. Добре, що побажання конкретні, треба було просто зібратися та подарувати.