У Черкасах з’явиться сміттєпереробний завод?

У Черкасах з’явиться сміттєпереробний завод?

На черговому засіданні виконавчого комітету в. о. міського голови Віктор Білоусов дав доручення детально вивчити концепцію програми «Чисте місто» та зробити все можливе до її якнайшвидшої реалізації в обласному центрі. Як повідомило «Новій Добі» МІА «Черкаси», одним із завдань зазначеної програми є будівництво в населених пунктах сучасних комплексів з переробки твердих побутових відходів та впровадження інноваційних технологій поводження з відходами.

– Ми повинні зайнятися вивченням державної програми «Чисте місто», – зазначив Віктор Федорович. – Вже 10 міст України беруть у ній участь. Програма діє з 2012 року і передбачає створення сміттєпереробних заводів. Якщо ми не можемо долучитися до цієї програми у 2014, то треба прагнути зробити це у 2015 році.

Сьогодні проект впроваджено у 10 містах України, таких як Київ, Львів, Суми, Хмельницький, Тернопіль, Чернівці, Дніпропетровськ, Донецьк, Харків, Луганськ.

У програмі визначений перелік критеріїв, які забезпечує держава для державно-приватного партнерства: це об’єм гарантованого сміття — понад 100 тис. тон на рік; наявність земельної ділянки біля існуючого полігону; гарантії постачання сміття на наступні 10 років за договором ДПП; запровадження спеціального тарифу на переробку ТПВ; введення у національне законодавство норм, що сприятимуть розвитку галузі сміттєпереробки. Запланований термін окупності — до 7 років, термін реалізації — до 2 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x