У Черкасах злякалися африканської чуми

У Черкасах злякалися африканської чуми

Сьогодні, о 12.00 у заля засідань міськвиконкому відбудеться засідання постійної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Черкаській міській раді під головуванням заступника міського голови Павла Карася. Головне питання, яке на ній розглядатиметься: недопущення поширення вірусу африканської чуми на території м. Черкаси. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Черкаського міськвиконкому.

До відома: спалах африканської чуми було зафіксовано на Луганщині. Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України ввела заборону на вивезення живих свиней, свинини і продуктів її переробки з сіл Комишне, Колесниківка, Юганівка Луганської області у зв`язку із спалахом африканської чуми свиней. У цих селах місцева влада скупила в населення все поголів’я свиней і направила на переробку на м’ясо і тушонку. Причиною таких заходів стала тушка дикого кабана, яку знайшли на кордоні Луганщини з Росією. У мертвій тварині було діагностовано вірус африканської чуми.

Довідково: африканська чума свиней (хвороба Монтгомері) – контагіозне вірусне захворювання свійських і диких свиней. Захворювання передається при прямому контакті хворих тварин і здорових, через продукти з свинини, кліщами і механічно (транспортними засобами, при переміщенні людей і тварин). Вакцини від захворювання немає. Майже все поголів`я хворих свиней гине.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x