Черкасця, що незаконно придбав «прослушку», майже не покарали

Черкасця, що незаконно придбав «прослушку», майже не покарали

Придніпровський районний суд м. Черкаси виніс вирок черкасцю, що незаконно придбав пристрої негласного отримання інформації. Покарання досить мяке: чотири роки позбавлення волі, але відтерміновано на півтора року.

Про це «Новій Добі» повідомила прес-група УСБ України в Черкаській області.

Вирок набув чинності.
Співробітники Служби безпеки України встановили, що у період з квітня до липня 2013 року 49-річний безробітний житель Черкас отримував контрабандним шляхом з однієї з азіатських країн спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації для подальшого власного використання. Спецтехніку чоловік замовляв через мережу Інтернет.

У ході обшуків правоохоронці виявили та вилучили 14 комплектів з пристроями, закамуфльованими під флеш-накопичувачі, запальнички та автомобільні ключі-брелоки. Експертиза підтвердила, що вилучені прослуховуючі пристрої належать до СТЗ, застосування яких дозволено лише правоохоронним органам з дозволу суду.

Суд визнав черкасця винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.201 (контрабанда) і ч. 1,2 ст.359 (незаконне неодноразове придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) Кримінального кодексу України. Правопорушнику призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з випробувальним терміном 1 рік і 6 місяців з конфіскацією предметів контрабанди.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x