На Черкащині освоєно понад 3 млн. гривень на розвиток земельних відносин

На Черкащині освоєно понад 3 млн. гривень на розвиток земельних відносин

На Черкащині впродовж 2013 року на виконання місцевих програм розвитку земельних відносин було використано 3,31 млн. грн., з яких: 1,84 млн. грн. – на проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, 1,44 млн. грн. – на інвентаризацію земель несільськогосподарського призначення в межах населених пунктів та 29,99 тис. грн. – на заходи з охорони земель.

Про це повідомляє «Урядовий портал».

Наразі фахівці головного управління Держземагентства у Черкаській області підготували проект регіональної програми розвитку земельних відносин у Черкаській області на 2014-2020 роки. Передбачається, що документ буде затверджено та введено в дію у цьому році. В рамках реалізації Програми фахівці органів земельних ресурсів області планують провести роботи зі встановлення та зміни меж населених пунктів, актуалізації грошової оцінки земель населених пунктів, грошової оцінки земель несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, інвентаризації земель несільськогосподарського призначення в межах та за межами поселень, та здійснити роботи з консервації деградованих та малопродуктивних земель.

Варто зазначити, що сьогодні на Черкащині площа малопродуктивних, деградованих та техногенно-забруднених земель, які підлягають консервації, становить понад 17,7 тис. га (0,8 відсотка від загальної площі області). Площа порушених земель – 3,5 тис. га (0,17 відсотка від загальної площі регіону).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x