Черкаським вчителям розповіли про аспекти статевого виховання дітей

Черкаським вчителям розповіли про аспекти статевого виховання дітей

Як коректно і доступно донести дитині аспекти статевого виховання? Про це йшлося на інтерактивній лекції-семінарі на тему «Статеве виховання. Організація даної роботи в навчальних закладах. Проблеми порушень статевої поведінки дітей різних вікових категорій», яка відбулась днями за ініціативи служби у справах дітей Черкаської міської ради. У роботі семінару взяли участь представники всіх шкіл міста, ліцеїв, училищ, коледжів та технікумів.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі міської ради.

– Такий захід спрямований на надання дієвої методичної допомоги в роботі з дітьми, батьками та педагогічними працівниками в закладах освіти, – відмітила завідувач сектору попередження бездоглядності дітей відділу захисту прав дітей служби Анжеліка Добровольська.

З представниками навчальних закладів міста зустрівся кандидат медичних наук, обласний лікар-сексопатолог Кисельов Андрій Іванович, фахово окресливши найбільш актуальні аспекти статевого виховання школярів. А також надав рекомендації щодо роботи з батьками, опікунами, педагогічними працівниками, які займаються вихованням дітей.

У ході лекції-семінару відбувались жваві дискусії з питань, з якими постійно стикаються в навчальних закладах учасники зустрічі.

Оскільки у процесі статевого виховання підхід має бути особливо делікатним та індивідуальним, лікар попередив про те, що з дитиною, яка викликає тривогу, повинен працювати спеціаліст, і що він завжди готовий зустрітися та надати допомогу під час індивідуальних консультацій.

– Завдання навчальних закладів – не допустити, аби постраждала така дитина, своєчасно організувавши відповідні кваліфіковані консультації, зокрема, з батьками та вчителями шкіл. Зі свого боку Служба у справах дітей Черкаської міської ради завжди готова прийти на допомогу всім, хто безпосередньо займається вихованням дітей, дбаючи про їх всебічний розвиток та здобуття нових знань і навичок, – наголосила Анжеліка Добровольська.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x