Черкащани для Майдану зібрали понад 37 тисяч гривень

Черкащани для Майдану зібрали понад 37 тисяч гривень

На запитання «Як були використані гроші, які збиралися черкащанками для Майдану?» дали відповідь представники Демократичного Альянсу.
Світлана Остряніна, Таїсія Плахута та Сергій Гончар повідомили як «ДемАльянс» допомагав Майдану.

Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

«Загалом за весь період Євромайдану було зібрано понад 37 тисяч гривень. Найбільше ми витратили на допомогу родинам загиблих та постраждалих на Майдані, – інформує Світлана Остряніна, голова секретаріату Черкаського міського партійного осередку «ДемАльянс». – 2 000 тисячі гривень ми передали мамі Олі Галушко й ще 8 тисяч – родинам загиблих черкащан. Також допомагали відремонтувати людям машини, які були пошкоджені на блок-постах. Упродовж усього Майдану «ДемАльянс» відправляв на Київ людей: маршрутками (давали кошти на проїзд), приватними машинами (компенсували частково витрати на бензин), перевозили речі, медикаменти, їжу».
«На Майдан передали готівкою приблизно 6 тисяч гривень. Організовували допомогу черкаській самообороні: екіпіровка (щитки, каски), мобільні радіостанції, засоби захисту, харчування на блок-пости», – зазначив Сергій Гончар.

«За кожною гривнею стоїть окрема історія: підходить одного разу бабуся дістає з гаманця 20 гривень, потім подивившись, яка це купюра, кладе назад, дістає 50 і вкидає в скриньку. Приносили гроші й працівники шкіл, зокрема вчителі Червонослобідської школи, які зібрали значну суму коштів», розповідає пані Світлана.

Допомагали різні верстви населення й підприємці не залишилися осторонь. У той час, коли вже стріляли на Майдані й були поранені та вбиті, дуже потрібні були медикаменти. Місцеві бізнесмени телефонували, запитували, що потрібно й буквально за дві години доставили 3 ящики медикаментів і ящик апельсин для постраждалих.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x